Производителят на самолети Boeing планира да постигне рекордно производство от

...
Производителят на самолети Boeing планира да постигне рекордно производство от
Коментари Харесай

Boeing планира да увеличи производството на 737 до 2025 г.

Производителят на самолети Boeing възнамерява да реализира рекордно произвеждане от 737 самолета до юли 2025 година, оповестява с позоваване на индустриалния проект на компанията.

Производството на модели от фамилията Boeing 737, което включва по-ранни версии, както и Boeing 737 MAX, ще се усили до 42 самолета на месец до декември 2023 година Въпреки това до юли 2025 година компанията възнамерява да усили производството на този модел до 57 самолета на месец. Както отбелязва изданието, производителят на самолети и преди се е опитвал да реализира сходни индикатори, само че през 2019 година два самолета Boeing 737 MAX се разрушиха и производството им беше спряно. Предишната версия на проекта включваше увеличение на производството до 52 самолета на месец до януари 2025 година

„ Бих желал да увелича месечния размер на доставките на самолети Boeing до 60 и пазарът към този момент ги чака. Няма подозрение за това “, цитира Reuters думите на основния изпълнителен шеф на компанията Дейв Калхун. Според него втората половина на 2024 година ще бъде „ основен миг “ в осъществяването на новия индустриален проект. Той добави, че графикът за стартиране на артикули на пазара може да варира според от доста фактори.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР