Производителят на продукти за ветеринарната медицина Биовет ще изгради завод

...
Производителят на продукти за ветеринарната медицина Биовет ще изгради завод
Коментари Харесай

Държавата даде подкрепа на Домусчиеви да строят завод за лекарства за износ

Производителят на артикули за ветеринарната медицина " Биовет " ще построи цех за произвеждане на лекарствени субстанции за хуманната медицина, както и за фуражни добавки. Това ще стане върху терен на вложителя в Пещера.

На днешното съвещание на Министерския съвет държавното управление реши да поддържа плана. Общият размер на инвестицията ще е малко над 293 млн. лева Очаква се производството на медикаменти да стартира през март 2020 година, като над 90% от артикули ще се осъществят на международните пазари. Очаква се по плана да бъдат основани 100 нови работни места.

Инвеститорът ще получи поддръжка от страната, като ще употребява насърчителни ограничения, свързани със периодите и даване на административно обслужване от съответните администрации, както и придобиване на лимитирани вещни права върху парцели по реда на Закона за поощряване на вложенията.

Основният притежател на " Биовет " е " Хювефарма ", която е на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Заедно със обвързвания с тях сътрудник " Опортюнити 2009 " те имат над 90% от акциите на компанията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР