Производителят на персонални компютри Hewlett Packard заяви, че ще съкрати

...
Производителят на персонални компютри Hewlett Packard заяви, че ще съкрати
Коментари Харесай

Hewlett Packard ще съкращава 6 000 работни места

Производителят на лични компютри Hewlett Packard съобщи, че ще редуцира до 6 000 чиновници през идващите три години, поради спадът в международната стопанска система, поразил софтуерния бранш в Съединени американски щати.

HP, която поддържа фонд работна заплата за към 61 000 души, съобщи, че има за цел да обезпечи 1,4 милиарда $ годишни икономии до 2025 година, защото следва пътя на редуциране на разноските на други софтуерни колоси като Meta, Amazon и Twitter.

“Планът ще ни даде опция да обслужваме по-добре клиентите си и да сътворяваме дълготрайна стойност посредством понижаване на разноските и реинвестиране в основни начинания за напредък, с цел да нареждаме бизнеса си в бъдещето ”, съобщи основният изпълнителен шеф на HP Енрике Лорес.

По-рано този месец Meta заяви, че ще редуцира над 11 000 души от личния състав си, а Twitter редуцира половината от своите 7500 чиновници единствено няколко дни, откакто компанията беше поета от милиардера Елон Мъск в края на октомври.

“Това са най-трудните решения, които би трябвало да вземем, тъй като засягат сътрудници, на които доста държим. Ние се ангажираме да се отнасяме към хората с грижа и уважение… ”, съобщи представител на HP в имейл до Агенция Франс Прес.

HP, която създава компютърен хардуер и принтери, разгласи проекта за съкращения, откакто заяви за 11,2% спад на приходите до 14,8 милиарда $ за последното фискално тримесечие на 2022 г.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР