Производителят на електрически превозни средства Tesla настоява да се премахнат

...
Производителят на електрически превозни средства Tesla настоява да се премахнат
Коментари Харесай

Tesla иска премахване на видеоклип, в който кола удря манекен с детски размери

Производителят на електрически транспортни средства Tesla упорства да се отстранен видеоклипове на коли Tesla, които се сблъскват с манекени с детски размери. Последваха видеоклипове от фанатични последователи на Tesla, които поставят личните си деца на пътя на движещи се коли, с цел да потвърдят, че автопилотът на компанията разпознава деца на пътя. Това бе предизвикано от опит на софтуерния бизнесмен Дан О`Дауд, който потвърди благодарение на кукли и макети, че системите на Tesla не разпознават деца и въобще ниски пешеходци, и в множеството случаи напряко ги прегазват.

Компанията твърди, че фрагментите са оскърбителен и показват неправилно усъвършенствания програмен продукт на компанията.

Противоречивото видео провокира вълна от новинарски публикации и рецензии към софтуера на Tesla, който сега се  тества в ранна версия от 100 000 консуматори по улиците на Съединени американски щати и Канада.

Това също провокира отрицателна реакция от поддръжниците на Tesla, които споделиха, че пробата може да е бил манипулиран, с цел да наподобява по този начин, че софтуерът за цялостно самоуправление не работи толкоз добре, колкото се популяризира, според  The ​​Daily Mail.

Човекът зад плана  - милиардерът и софтуерен създател Дан О`Дауд, се трансформира в спорния водач на критиците на Tesla. Той управлява Green Hills Software, компания, която създава операционни системи за самолети и транспортни средства, което евентуално я прави съперник на пазара на авто програмен продукт.

Милиардерът се кандидатира за Сената на Съединени американски щати и пусна клиповете си по малкия екран като реклама на предизборна акция.

О`Дауд споделя, че мотивацията му да преследва Tesla е убеждението, че нейната технология не е задоволително сигурна и би трябвало да бъде модифицирана.

Бета версията на цялостната функционалност за независимо ръководство на Tesla към момента е в развой на разработка. Обикновено се употребява от утвърдени водачи на Tesla, които са се класирали след инспекция за сигурност или са получили достъп до бета версията. 

Превозно средство на Tesla може да получи цялостната функционалност за независимо ръководство, като актуализира своя програмен продукт за $15 000, защото автомобилният производител преди малко разгласи, че цената преди малко се е повишила.

Автомобилният производител не твърди, че софтуерът е офлайн и системата изисква лидерът да внимава от самото начало, до момента в който кара. Софтуерът ще издаде предизвестия, в случай че лидерът не обръща внимание, преди да деактивира функционалностите.

Както регулаторите, по този начин и полицията приканиха потребителите да не включват деца в тестванията или да се пробват да имитират демонстрациите за сигурност, които се организират при следени и строги условия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР