Производителят на чипове Nvidia ще Mellanox Technologies – компания от

...
Производителят на чипове Nvidia ще Mellanox Technologies – компания от
Коментари Харесай

Nvidia брои 7 млрд. долара за израелска компания

Производителят на чипове Nvidia ще Mellanox Technologies – компания от Израел, профилирана в производството на комутатори и мрежови адаптери. Стойността на договорката е 6.9 млрд $ или по 125 $ за акция. Сливането е утвърдено от препоръките на двете компании и се чака да завърши до края на 2019 година. Поглъщането ще бъде финансирано напълно със лични средства

Двете компании постоянно си сътрудничат и през днешния ден разясниха, че придобиването е естествено развиване на дълготрайното им партньорство. Заедно те оказват помощ за зареждането на над 250 от общо 500-те суперкомпютри в света, в това число Sierra и Summit на американското енергийно министерство.

Mellanox, с пазарна капитализация 5.9 милиарда $, предлага мрежово съоръжение и чипове, употребявани в центрове за данни. На този пазар господства Cisco.

През третото тримесечие на 2018 година Mellanox получи рекордни доходи от 279.2 млн. $, бележейки растеж от 24% по отношение на същия интервал на миналата година.

Поглъщането на Mellanox ще разреши на Nvidia да разшири бизнеса си в областта на чиповете за дейта центрове и в същото време да понижи зависимостта си от геймърския пазар. В момента решенията за центрове за данни носят една трета от приходите на Nvidia, до момента в който спадът в търсенето на хардуер за рандеман на криптовалута оказва напън върху бизнеса на компанията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР