Производителите на смартфони масово ще започнат да вдигат цените на

...
Производителите на смартфони масово ще започнат да вдигат цените на
Коментари Харесай

CNET: След успеха на iPhone, смартфоните масово ще поскъпнат

Производителите на смарт телефони всеобщо ще стартират да подвигат цените на своите мобилни устройства след триумфа на iPhone. Информацията разгласява CNET.

Според аналитиците, опитът на Apple демонстрира, че потребителите са подготвени да заплащат над $1000 за един смарт телефон. Самите производители оправдават високите цени с повишаването на съставените елементи, с увеличените разноски за създаване, с подобряването на качеството на продукцията и други. Аналитиците от своя страна са на мнение, че в случай че цената зависеше най-вече от повишаването на съставените елементи, то тя нямаше да нараства по този начин внезапно.

„Аз несъмнено, съм склонен, че повишаването на смарт телефоните в забележителната си част се дължи на увеличението цената на съставените елементи. Но не и в подобен мащаб“ – сподели аналитикът на CCS Insight Бе Ууд (Ben Wood). „С представянето на iPhone X с цена $1000 Apple направиха огромна услуга на целия бранш. Това даде нови благоприятни условия и на другите производители„.

Статистиките демонстрират, че през последните години цената на флагманските смарт телефони на Samsung от серия Galaxy S се е нараснала с 15%. При Huawei P нарастването е 33%. Най внезапен е скокът в цената на смарт телефоните на OnePlus. От 2016 година до през днешния ден техният флагман нарастна с 32,6% в Съединени американски щати и с 42,6% в Англия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР