Производителите на автомобили обясняват, че забавянията на доставките на нови

...
Производителите на автомобили обясняват, че забавянията на доставките на нови
Коментари Харесай

Защо в Южна Корея чакат по 30 месеца за нова Kia, Hyundai и Genesis?

Производителите на коли изясняват, че забавянията на доставките на нови коли се дължат на продължаващия дефицит на полупроводници и цялостния растеж в търсенето на нови транспортни средства, а дали това е по този начин? Много консуматори в Южна Корея считат, че Hyundai Motor Group дава приоритет на задграничните пазари заради обезценяването на корейската валута по отношение на щатския $, което значи, че експортьорите могат да продават артикули на по-ниска цена на международния пазар.

Korea Times разкри, че на някои клиенти се споделя, че ще би трябвало да изчакат до 30 месеца, преди да получат доставка на нов модел Hyundai, Kia или Genesis. Местната платформа за търговия с коли Getcha разкри, че купувачите на 26 модела, ще би трябвало да чакат до 30 месеца по отношение на 11-месечното време за очакване година по-рано.
 България води по продажби на нови коли в Европейски Съюз през май
България води по продажби на нови коли в Европейски Съюз през май

Един от огромните пазари в Европа Германия регистрира спад от над 10% за интервала

" Трябва да очаквам две години и половина, с цел да си купя Genesis или различен състезателен SUV, създаден от Hyundai или Kia ", сподели един покупател в локален конгрес. " Забавянето беше единствено към седем месеца преди година. Защо не ги вършат бързо? ", пита още той.

Известно е, че производството на Kia K3 и K5 са отсрочени с три до пет месеца и до 8 месеца и половина за определени модели K5, K8 и Sorento Hybrid. Междувременно купувачите на Hyundai Avante, Sonata, Grandeur и Santa Fe ще би трябвало да изчакат сред шест и 20 месеца, преди да получат ключовете.

Местен чиновник отхвърли изказванията, че задграничните купувачи са предпочитани.
 Продажбите на нови коли в Европа падат за девети следващ месец, у нас се регистрира висок растеж
Продажбите на нови коли в Европа падат за девети следващ месец, у нас се регистрира висок растеж

През март в Европейския съюз те понижават още с 20,5%

" Не единствено корейските консуматори, само че и задграничните консуматори изпитват закъснения ", сподели служителят. " Твърдението, че даваме приоритет на задграничните консуматори за сметка на локалните, е просто неправилно. Независимо дали са електрически транспортни средства (EV) или хибриди, най-новите модели се нуждаят от най-новите чипове и елементи, чието доставяне може да отнеме известно време. Ще създадем всичко допустимо, с цел да отговорим неотложно на възходящото търсене на потребителите, които избират да закупят нашите транспортни средства ", добавя той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР