Произведения на иконописеца Диан Костов ще бъдат изложени в катедралата

...
Произведения на иконописеца Диан Костов ще бъдат изложени в катедралата
Коментари Харесай

Българският иконописец Диан Костов представя изложба в катедрала във Виена

Произведения на иконописеца Диан Костов ще бъдат изложени в катедралата Вотифкирхе във
Виена от 16 май до 29 май 2023 г . Катедралата е втората по величина в австрийската столица, а изложбата е под надпис на инсталацията: “Кръстопът – цената на избора ”.

„ Тя има за цел да пресъздаде търсенето на естетика и очакване в сложни времена и да го трансформира в събуждащо прекарване за посетителя “, споделя Костов.

 
 Izlogba 2
Творецът е доста добре прочут в община Костинброд, където сега довършва иконописите в новостроящата се черква “Св. Св. Константин и Елена ”, както и в храма “Св. Мина ” в града.

Храмът „ Св. Св. Константин и Елена “ лятото ще отвори порти, като паралелно с тази своя активност приготвя свои творби за биеналета и изложения по цяла Европа.

Дело на зографа са няколко огромни плана, като последната бе арт инсталацията “Животът е по-силен ”, сложена на силози на бетонов възел, който се намира на първото кръгово в Костинброд.

Община Костинброд застава до този човек с голямо сърце и гений, който е посочил обичта си към хората и към Бога със мощно въздействащите си религиозни произведения.
 Izlogba 1
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР