Произшествието възникна около 12,10 часа между товарен автомобил пътуващ в

...
Произшествието възникна около 12,10 часа между товарен автомобил пътуващ в
Коментари Харесай

Цяла България Ври И Кипи! Окръжният Прокурор Най-Накрая Разкри Причината За Касапницата Край Микре!

Произшествието породи към 12,10 часа сред товарен автомобил пътуващ в посока Варна и микробус „ Мерцедес “ с група пасажери, движещ се в посока София, написа " Труд ".

Шофьорът на буса ненадейно навлязъл в насрещната лента за придвижване, вследствие на което е последвал преден удар с товарния автомобил.

При случая е умрял водачът на буса и още осем пасажери. Пострадали са и останалите пътуващи. Шофьорът на товарния автомобил също е получил пострадвания. В бусът са пътували група незрящи, които са били на екскурзия Дряново – Севлиево – София.

Под управлението на Окръжна прокуратура – Ловеч не престават да се правят следствени дейности по случая. Правят се огледи от движимости лица, разпитват се очевидци за изясняване аргументите за случая.

„ Разпоредени са голям брой експертизи. Чакат се резултатите на съдебно-медицинската експертиза след аутопсиите на починалите. Резултатът от този разбор на тялото на водача на микробуса ще е като насочна точка за следствието, тъй като ще стане ясно какво е било здравословното му състоя сега на случая “, разяснява окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков. Той изясни, че починалият лидер е бил с дълъг професионален опит и не е допустимо да не се е съобразил с непрекъсната осова линия и изпреварването е неразрешено. Въпреки това навлиза в насрещната лента за придвижване и няма никакъв спирачен път.

„ Докато камионът има спирачен път, защото лидерът се е опитал да избегне удара като е свил в страни, само че се е забил в мантинелата. Добре, че камионът е бил празен, тъй като е можело хората в микробуса да загинат до един “, акцентира прокурор Вълков. В болничното заведение в Ловеч остават на лекуване общо 9 от потърпевшите пасажери в микробуса. Четирима са в хирургичното поделение, един в Реанимация, а един от оживелите пасажери в отделението „ Уши, нос и гърло “ в ловешката амбулатория.

Вторият водач на камиона Ивайло И. описа, че е с 20-годишен стаж и че товарното возило се е движело с към 70 км/час. Изненадващо против камиона се появил микробусът, който се носел с много висока скорост. „ След страшния конфликт, от буса се чуваха страховити писъци и стенания. Беше доста ужасно “, показа сбито Ивайло И. В събота той бе освободен от болничното заведение за домашно лекуване с охлузни рани по лицето и крайниците и мощна нерешителност. Колегата му, който е бил на кормилото пък е в плевенска болница.

Цветелина Р., която е била в микробуса споделя, че усетила по какъв начин водачът се пробва да набие спирачките, само че очевидно те не са се задействали. „ Първа слязох от смачкания автобус. Бях в потрес “, сподели Цветелина И. Нейният сателит Росен Кирилов пък довери, че при случая изгубил схващане. „ Когато се свестих, усетих че под мен има купчина тела.

Бях на задната седалка и това очевидно ме е избавило “, разяснява Кирилов. Припомняме, че по-рано през днешния ден нова злополука стана покрай нещастието. При случая две коли са се блъснали челно, като по първична информация има един умрял, а друго 7 са ранени.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР