Произходът и износът на капитали на семейство Назарбаеви е обект

...
Произходът и износът на капитали на семейство Назарбаеви е обект
Коментари Харесай

Искат разследване на богатствата на семейство Назарбаеви

Произходът и износът на капитали на семейство Назарбаеви е обект на следствие. Законът обаче не разрешава някогашният президент и членовете на фамилията му да бъдат подведени под отговорност. Това съобщи министърът на правораздаването на Казахстан Канат Мусин, оповестява през днешния ден, 20 февруари, IA 24.kg.

„ Според закона е невероятно фамилията на Нурсултан Назарбаев да бъде подведено под наказателна отговорност, само че е допустимо да се стартира следствие, да вземем за пример по обстоятелството за експорт на капитал “, сподели той.

Според него може да се организира следствие на фамилията на някогашния президент на Казахстан, в това число и по обстоятелствата за експорт на капитали. Но няма да проработи той и членовете на фамилията му да бъдат привлечени под наказателна отговорност.

„ Законът пази не от следствие, а от наказателно наказване. Никой не е ваксиниран от следствие. Говоря, както написа в закона”, сподели Канат Мусин.

Министърът означи още, че Народното събрание, президентът и държавното управление могат да излязат с предложение за анулация на закона за първия президент. Това обаче е комплициран въпрос както от правна, по този начин и от морална позиция, счита шефът на Министерството на правораздаването.

„ Никой няма да отхвърли обстоятелството, че Казахстан стана това, което не беше преди 30 години. нали по този начин? Както споделя Остап Бендер, това е добре прочут факт ", съобщи той.

" Необходимостта да се одобри някакъв закон, постоянно е подбудена от положението на обществото. Не във връзка с това какъв брой е нагорещено, или изисква нещо, или се нервира от нещо. Не. Животът непрестанно се развива. Винаги се развива. Има нови връзки в тази област и те би трябвало да бъдат контролирани. Така се раждат законите ", съобщи още министърът.

" Закон може да бъде анулиран единствено от Народното събрание, който го е приел. Тоест Народното събрание може да реши подобен закон да стане невалиден”, сподели Канат Мусин.

По-рано Народното събрание на Мажилиса утвърди промени в Конституцията на страната за унищожаване на правата на Нурсултан Назарбаев да въздейства върху решаването на политическите въпроси.

Парламентът на Казахстан също лиши първия президент на страната Нурсултан Назарбаев от доживотното му председателство на Съвета за сигурност и Асамблеята на народа на Република Казахстан.

Според закона за първия президент Нурсултан Назарбаев не може да бъде изправен пред съда и да бъде подложен на задържане, арест и задържане, разпит или претършуване. Неприкосновеността се разгръща върху цялото имущество и членовете на фамилията, живеещи с него.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР