Progress предизвика разработчиците да създадат приложения, които правят света по-добро

...
Progress предизвика разработчиците да създадат приложения, които правят света по-добро
Коментари Харесай

Хакатон отличи приложения, които правят света по-добро място


Progress провокира разработчиците да основат приложения, които вършат света по-добро място
(снимка: CC0 Public Domain)

Софтуерната компания Progress разгласи спечелилите в световния си хакатон „ The Worthy Web ”. Виртуалното 6-седмично съревнование притегли близо 1 200 участници от 83 страни, като до финала доближиха общо 52 плана.

, който се организира през април и май 2021 година, провокира участниците да основат приложения с продуктите на Progress за разработчици, които вършат света по-добро място за живеене. Проектите се състезаваха в девет категории за награден фонд в размер на 40 000 щатски $.

„ Изключително впечатлени сме от приложенията, които видяхме на финала, и от равнището на нововъведения, което сподели общността от разработчици. Очакваме с неспокойствие да забележим основаните приложения в деяние ”, съобщи Сара Фаац, шеф „ Връзки с разработчици ” в Progress.

Победителите в хакатона по категории са:

Най-добро приложение с Telerik UI for Blazor: Zindagi – платформа за образуване на акции за кръводаряване за доставяне на неправителствени организации с такава устременост с кръвни банки.

Най-добро приложение с Telerik UI for Angular: EcoVille – приложение, което цели да сплоти хората в почистващи акции. Чрез него потребителите могат да намират елементарно пунктове за преработване, да мерят своя въглероден отпечатък, както и да се срещнат с локалните закони за стабилно развиване.

Най-добро приложение с KendoReact: Working Conditions Improvement Check – план, който мери резултата от самодейност за корпоративна обществена отговорност за правата на служащите в Пакистан и Виетнам.

Най-добро потребление на Telerik Reporting: WhiteTent – приложение, което спомага на локални бизнеси за храна да усилят приходите си от продажби посредством платформа за цифрова реклама.

Най-добро документирано приложение на Test Studio: Kendo Habits – планът съставлява система под формата на игра, която наблюдава и спомага за развиването на здравословни привички.

Най-добро документирано приложение на Fiddler Everywhere: Help Brew – приложение, свързващо доброволци, които желаят да дарят времето си или материални предмети, с локални домове за хора в затруднено състояние, публични кухни и други, които имат потребност от тях.

Най-добра мобилна поддръжка: The Better Future Club – приложение, което свързва доброволци, които имат предпочитание и опция да отделят 10 минути на седмица, с цел да оказват помощ на обществена идея, с организации и общности, които имат потребност от тази помощ.

Най-добра рационализация на приложение: SCUP: Smart Checkup – платформа за телемедицина, основана на IoT устройства, която дава информация за жизненоважните параметри на пациента и разрешава отдалечени медицински съвещания.

Приложенията бяха оценени въз основата на позитивното им въздействие върху света или общността, цялостната концепция и реализирането ѝ, както и метода на потребление на, доста от които се основават от екипа на компанията в България.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР