Прогресисткото крило на демократите в Съединените щати се отказа от

...
Прогресисткото крило на демократите в Съединените щати се отказа от
Коментари Харесай

Левите демократи побързаха да оттеглят призива Байдън да преговаря с Путин за Украйна

Прогресисткото крило на демократите в Съединените щати се отхвърли от писмо, с което приканва за договаряния за мир с Русия за Украйна, написа.

От тази конструкция настояват, че думите са били изопачени, откакто в общественото пространство бяха разтълкувани като застъпващи се за договаряния с съветския президент Владимир Путин. Една от аргументите съгласно ръководителя на групата Прамила Джаяпал е, че писмото било направено преди месеци и оповестено без утвърждение (поне един от подписалите го демократи не скри изненадата си, че то се разгласява и то таман предизборно). Сред подписалите е и водещата в социалистическото крило на партията Александрия Окасио-Кортес.

Призивът отприщи спор в партията седмици преди междинните избори през ноември. Демократ в друго крило го дефинира като " маслинова клонка към военнопрестъпник, който губи войната ".

В писмото, подписано на 30 юни, се упорства да бъдат положени " дипломатически старания " за директни договаряния с Русия, чиято цел е да се " споразумяване (на конфликта) с договаряния и помирение ", поради рисковете от апетит и беднотия по света и високи цени на силата и храните в Съединени американски щати в хода на войната.

Подобни апели бяха разчетени като удар по администрацията на президента Джо Байдън, която споделя, че Москва не е подготвена на дипломация сега. Джаяпал изрази страдание, че думите не били разтълкувани като апел за разговор.

Особено противоречиво бе общопризнат апелът Байдън да намерения за " тласъци " Русия да завърши въоръжените дейности, да вземем за пример разхлабване на глобите.

След отпора в средите на демократите Джаяпал пренасочи предизборните си рецензии към републиканците, като ги упрекна, че ще се откажат от финансовата и военна помощ за Украйна, в случай че получат болшинство в конгреса. Американски медии обаче означават, че това, наподобява, е първото осезаемо разминаване за Украйна в самата Демократическа партия, която до момента стоеше компактно зад политиката на Байдън. Такива към този момент се появиха измежду републиканците при гласоподаване на пакети с военна помощ това лято.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР