Прогрес бележи работата по най-новия невидим бомбардировач за американските военновъздушни

...
Прогрес бележи работата по най-новия невидим бомбардировач за американските военновъздушни
Коментари Харесай

Най-новият US супербомбардировач се готви за полет, а производителят му - за над $1 млрд. загуби

Прогрес бележи работата по най-новия " незабележим " бомбардировач за американските военновъздушни сили - B-21 Raider. Системите на самолета към този момент са тествани на земята и тече подготовката за първия му полет, който се чака да се състои в границите на тази година.

В същото време, от компанията признаха, че не чакат да са на облага от първичното произвеждане в дребни серии. Точно противоположното - най-малко една от партидите е допустимо да пробие дупка с размер до 1,2 милиарда $ в салдото на самолетостроителя.

Контекст : Подобно на предшественика си B-2, и новият B-21 е извънредно новаторска машина, която заради тази причина е доста скъпа.

В проблем се трансформира фактът, че програмата беше стартирана през предишното десетилетие при напълно разнообразни стопански условия. Тя включва 5 дребни серии (LRIP) при закрепена цена.
 Военновъздушни сили на Съединени американски щати показват новия си високотехнологичен стелт бомбардировач, цената му е зашеметяваща
Военновъздушни сили на Съединени американски щати показват новия си високотехнологичен стелт бомбардировач, цената му е зашеметяваща

Военновъздушни сили на Съединени американски щати възнамеряват закупуване на 100 такива самолета, които ще са " гръбнака " на военната авиация

Още през януари от компанията алармираха, че макроикономическата обстановка може да оскъпи самолета доста и да докара до осъществяване на някои от сериите на 10-цифрена загуба.

Детайли : По време на оповестяването на резултатите за второто тримесечие изпълнителният шеф на Northrop Grumman Кейти Уордън призна, че към момента не чака компанията да завоюва пари от първите създадени бройки B-21.

Пентагонът ще актуализира сумата по контракта за 2023 година с 60 млн. $ поради инфлацията, като общо са заделени 1,4 милиарда $ за производството на бомбардировача през тази година.

Самолетостроителят ще търси разнообразни способи за усъвършенстване на работата, в това число посредством вложение на перспективни технологии и ще продължи да търси способи за приемане на в допълнение финансиране и през идната фискална година.

От думите на Уордън не стана ясно обаче дали началото на осъществяването на договорите за дребните серии не e обвързанo с първия полет на самолета. Той към момента не е напускал фабриката в Палмдейл, Калифорния - макар шумния си обществен дебют още през декември предходната година.

Още нещо : Northrop Grumman оповестиха, че няма да вземат участие в програмата за нов изтребител за американските военновъздушни сили - NGAD. Той би трябвало да замести F-22.

Компанията обаче е подготвена да работи с различен производител по разнообразни системи на перспективната машина.
 Изтребителят на бъдещето може би към този момент лети в Съединени американски щати
Изтребителят на бъдещето може би към този момент лети в Съединени американски щати

Военновъздушни сили и флотът на страната работят по паралелни стратегии за перспективни бойни самолети

В същото време Кейти Уордън не отхвърли присъединяване на компанията в аналогичната стратегия на флота за военен аероплан от шесто потомство - F/A-XX. " Преследваме други благоприятни условия - няма да ги разкриваме на този стадий, до момента в който няма малко повече обществена информация по другите стратегии. Приемете, че в случай че считаме, че сме позиционирани добре и държавното управление балансира риск и компенсация, ние ще участваме ", съобщи тя, представена от Defense News.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР