Програмите на БНТ са привлекли едва 1 на сто от

...
Програмите на БНТ са привлекли едва 1 на сто от
Коментари Харесай

БНТ привлякла само 1% от тв рекламата през 2017 г.

Програмите на Българска национална телевизия са привлекли едвам 1 на 100 от телевизионната реклама през 2017 година, демонстрират данните на профилираната организация " Медиа клуб ". Според изследването общият размер на тв рекламата у нас през предходната година е бил 691 милиона евро. В реалност сумата сигурно е доста по-малка, защото измерването не регистрира отстъпките, бартерите и други съглашения, които малките екрани подписват.

По закон Българска национална телевизия има съществени ограничавания при продажбата на рекламно време. Данните за публичната телевизия са образувани въз основа на приходите на главния канал БНТ1, както и на БНТ2, Българска национална телевизия HD и Българска национална телевизия свят. Те демонстрират, че личните доходи на Българска национална телевизия непрестанно понижават и че малкия екран става все по-зависима от държавната си дотация. За тази година тя е в размер на към 65 милиона лв..

Преди дни генералният шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров призна, че в края на 2017 година малкия екран е получила в допълнение финансиране от бюджета, с цел да заплати насъбрани отговорности за транспорт на сигнала. Според последния към този момент формален доклад на Българска национална телевизия личните доходи на медията за първите 6 месеца на 2017 година са били в размер на 2 716 319 лева, съобщи " Сега ".

Медийните групи на Нова телевизия и на Би Ти Ви са привлекли общо 96 на 100 от тв рекламата през предходната година, демонстрират данните. Делът на " Нова броудкастинг груп " е 56 на 100, от които съвсем 37 на 100 са за Нова телевизия. " Би Ти Ви медия груп " е привлякла 40%, от които 32.2 на 100 са съответно за Би Ти Ви. Всички останали малките екрани в страната са взели три на 100 от рекламните доходи. От тях максимален е делът за телевизия " Европа ".

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР