Програмистът Александър Димитров разкри пред БЛИЦ плашеща информация от света

...
Програмистът Александър Димитров разкри пред БЛИЦ плашеща информация от света
Коментари Харесай

Програмист с плашеща информация пред БЛИЦ: Хакери ни следят през камерите на телефоните!

Програмистът Александър Димитров разкри пред БЛИЦ плашеща информация от света на технологиите. По думите му хакери могат да наблюдават на процедура всяко наше придвижване.

Ето какво написа той в сигнала си до редакцията на БЛИЦ, предлагайки и решение на казуса:

Здравейте, желая да срещна читателите с това какъв брой елементарно може хакери да ги наблюдават през камерите на телефоните, компютрите, камерите за наблюдаване и даже бебефоните. Проблема е толкоз сериозен, а хората не го одобряват на съществено. За да се уверите, напишете " IP Camera Trolling " в YouTube и ще ви излязат хиляди видеа на хора следени посредством личните им камери за наблюдаване, бебефони, уебкамери.

Ако ползвате камера за наблюдаване или бебефон, постоянно променяйте фабричната ключова дума, тъй като в случай че не го извършите, всеки може да сканира мрежата ви и да открие порт към камерата ви, където да вкара фабричната ключова дума и да вземе цялостен достъп. Също, постоянно сменяйте фабричната ключова дума на рутера си. За телефоните и компютрите, използвайте постоянно anti-virus и anti-spyware стратегии, а най-хубавото решение е просто да сложите лепенки върху камерите, с цел да не може да се види нищо.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР