Програмата за отбелязването на духовнияпразник на Видин започна от 18

...
Програмата за отбелязването на духовнияпразник на Видин започна от 18
Коментари Харесай

С изложба в ХГ „Никола Петров“ бе поставено началото на проявите за Димитровден

Програмата за отбелязването на духовнияпразник на Видин стартира от 18 октомври с разкриване на галерия в ХГ " Н.Петров ".

Експозицията е под наслов „ Тъга по изгубената модерност “ и е подредена взаимно с Видинската изложба и техните сътрудници от „ Артмарк “.

Сред гостите на събитието бе и секретарят на Община Видин Емилиян Енчев. „ Искам да поздравя шефа на Художествена изложба „ Никола Петров “ Богдан Александров за реализирането на следващата забавна експозиция, която дава опция модерни създатели да покажат своите творби пред видинската общност. Бих желал да Ви благопожелавам и днешния 18 октомври – Ден на художниците! Изкуството изисква храброст, с цел да изразиш себе си. Пожелавам Ви доста ентусиазъм и креативна сила, с цел да се радвате на плодовете на своя гений и отсега нататък. На добър час и триумф! “ – приветства всички Енчев.



В изложбата са включени творби на Свилен Стефанов, Генади Гатев, Димитър Яранов и Росен Тошев, навлезли в артистичния живот на София при започване на 90-те години. Тяхното творчество е обвързвано с една от най-известните арт групи на времето – „ XXL “, както и с едноименната изложба, съществувала сред 1996 и 2003 година Новото потомство български художници натъртва на общественото, на концептуалното, употребявайки модерни изразни средства като видео, апаратура, снимка и други. Група „ XXL “ оставя диря с забавния си провокативен жанр и личен почерк.

Изложбата ще остане за разглеждане до 20 ноември.



За поредна година Община Видин е подготвила разнообразна стратегия за дребни и огромни за Димитровден. Тя включва лиричен пленер, театрални спектакли, симфоничен концерт, училищен надпревари, беседи, базари на занаятчии и други.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР