Програмата Solve for Tomorrow, развивана пилотно в страната от Samsung

...
Програмата Solve for Tomorrow, развивана пилотно в страната от Samsung
Коментари Харесай

Solve for Tomorrow обяви конкурс за ученици и учители с иновативни идеи

Програмата Solve for Tomorrow , развивана пилотно в страната от Samsung България през тази година, ще провокира учители и възпитаници да се включат в конкурс за новаторски хрумвания още тази есен. Инициативата е част от световната политиката за корпоративна обществена отговорност на компанията, която от старта си през 2010 година е достигнала до 1,8 милиона възпитаници в 23 страни.

Програмата Solve for Tomorrow има за цел да увеличи интереса към образованието по просвета, технологии, инженерство и математика (STEM) и чувствителността към локалните провокации. Едновременно с това тя ги приготвя с компетентности, които ще им бъдат нужни за решение на проблеми в бъдеще и по какъв начин да употребяват уменията „ 4К ” (креативност, сериозно мислене, колаборация, комуникация) посредством планово основани образования.

Като част от програмата през есента Samsung България ще даде началото на неповторим конкурс за новаторски решения на проблеми в общността, в който могат да вземат участие възпитаници от 10., 11. и 12. клас. Те ще би трябвало да предложат хрумвания, които ползват STEM умения и дизайн мислене, с цел да решат проблем или подобрят дадена сфера в обществото. В състезанието ще има опция да се взе участие както независимо, по този начин и в екип до 4 души (до 3 възпитаници и 1 учител). Участниците ще имат опция и да работят с ментори, с които да трансфорат концепцията си в първообраз. Пълните условия на състезанието ще бъдат оповестени първоначално новата образователна година.

В България Solve for Tomorrow дава и безвъзмездни образования за учители от цялата страна по дизайн мислене и основаване на образователно наличие с добавена действителност (AR) първото. Първото от тях се организира през юли и в него се включиха над 20 учители от 10 града. Целта на образованието бе да подкрепи учителите в подготовката на младежите за присъединяване в състезанието посредством използване на планово основано образование и поощряване на STEM уменията. Обученията се провеждат от фондация „ Образование 5.0″, сътрудник на Samsung България в този план. Информация за графика им може да бъде получена на уеб страницата на фондацията.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР