Програма минимум – да имаме бюджет, приети закони и чак

...
Програма минимум – да имаме бюджет, приети закони и чак
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Няма напредък по правителство, има напредък по управленска програма

„ Програма най-малко – да имаме бюджет, признати закони и чак тогава да отидем на избори и да се стартира изначало. Програма най-много – с разсъдък да се направи едно положително политическо експертно държавно управление. Няма прогрес по държавно управление, има прогрес по управническа стратегия “, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на партията.

Целта ѝ е търсене на консенсус по тематиките, засягащи дневния ред на страната

„ Преди връчването на мандата, ние би трябвало да сме наясно или с наш състав на кабинет, или с техен. Ако го нямаме до тогава, ще предложим наше държавно управление на малцинството “, добави той.

„ Това още повече ще даде сигурност, че може да се откри обикновено ръководство - дали за малко, дали на ротационен принцип, както ръководителят. С господин Василев си разменихме думи за ексцентрични решения. След тези две години ръководства, единствено ексцентрично решение може да ни извади от тоталната рецесия “, разяснява водачът на ГЕРБ.

Утре се чака първите две политически сили да внесат в Народното събрание и първите законопроекти - за отбрана от домашното принуждение и за основаване на сдружения с изменчив капитал. 

Предлагането на състав на кабинет от втората мощ преди първия мандат не е обичаен метод, отговори Асен Василев от Политическа партия

„ Днес имахме среща с нашите съществени съперници. Когато обаче се види законодателната стратегия и методът, по който приказват по отношение на бюджета, финансовата рамка, 3% недостиг, по-малко изтегляне на задължения, да не покачваме налози, оставаш с усещането, че сме една и съща партия даже “, добави Бойко Борисов.

По думите му в най-лошия случай ще отидем на избори, само че ще имаме един естествен бюджет.

От ПП-ДБ обаче остават на позицията си, че няма да поддържат първия мандат

„ Да измислим формата да работим с сътрудниците, с цел да забележим кои са зоните на консенсус. Ще настояваме това, което се създаде, да може да бъде изпълнено. Става въпрос за екип не по-малък от 15 индивида в минималистичната му версия, има доста сътрудници външни специалисти, които сме употребили. Трябва да използваме идващите дни да има кохезия по двете стратегии, с цел да си стиснем ръцете по ясни управнически планове и цели и то ясно избрани във времето “, сподели Томислав Дончев.

По думите му другата огромна задача е дружно с министерство на финансите да бъдат огледани детайлно всички параметри на бюджета.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР