Програма Хоризонт“ на БНР и Пътна полиция“ започват кампания за

...
Програма Хоризонт“ на БНР и Пътна полиция“ започват кампания за
Коментари Харесай

Програма „Хоризонт“ на БНР и „Пътна полиция“ започват кампания за намаляване на катастрофите



Програма „ Хоризонт “ на БНР и „ Пътна полиция “ стартират акция за понижаване на нарушаванията от страна на водачите и ограничение на жертвите при произшествия. Кампанията се споделя „ Летните послания на " Хоризонт “ и пътната полиция ". 
" Лятото е извънредно прелестно за всички, тъй като са във почивка, стартират отпуските и човек си почива. Много е хубаво, когато пътуваме с колите си да слушаме радиостанция по желание и с изключение на хубавата музика е изключително потребно сред музикалните поздрави настроението да се насочва към това какво ни чака на плажа. Хубаво е да чуеш нещо, което да ти подсети, че не си самичък на пътя. Да подсети, че да шофираш е отговорност и по този метод ние дружно с " Хоризонт " се стремим да стигнем до хора, които в всекидневието си може би не слушат радио или не гледат телевизия и по този метод не съумяват да стигнат до рекомендациите, които даваме ", сподели за БНР контрольор Мария Ботева от „ Пътната полиция “.

По думите ѝ главните аргументи от години за пътните произшествия са осъществяване на неправилни маневри, придвижване с несъобразена скорост, лишаване на преимущество.

Според нея двата съществени бича са шофирането след приложимост на алкохол и опиати:

" Ние сега реализираме своята акция " Безопасно лято ". Другата ни акция, която е ориентирана към деца и техните близки, с които те се движат по разнообразни направления из територията на страната това е " Ваканция -   да пазим живота на децата на пътя " , само че е реалност, че в всекидневието си пътните служители на реда при всяка една контролна инспекция, която физически се прави на място се прави тест на лидера за това дали е използвал алкохол, при подозрение се прави тест и за приложимост на наркотични субстанции и техните аналози. Много е значимо да напомним на всички, че в границите над 1,2 на хиляда ръководството на моторно транспортно средство след използването на алкохол е закононарушение, а ръководството на моторно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции при всички случаи е квалифицирано като незаконно действие ", добави в предаването " Хора, пътища, коли "  инспектор Мария Ботева.

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР