„Програма „Еразъм+" е европейски успех, който доказа своята добавена стойност

...
„Програма „Еразъм+" е европейски успех, който доказа своята добавена стойност
Коментари Харесай

Мария Габриел: „Еразъм+“ цели включването на нови 10 милиона европейски граждани

„ Програма „ Еразъм+ " е европейски триумф, който потвърди своята добавена стойност в продължение на повече от 3 десетилетия. Успяхме да реализираме политическо съглашение за най-големия бюджет – 26 милиарда евро, в историята на програмата за интервала 2021-2027г. Това предадоха от пресцентъра на представителството на Европейска комисия в България.

Той ще спомогне „ Еразъм+ " да бъде освен по-приобщаваща и новаторска, само че и даваща отговори на цифровия и екологичния преход. Към момента тя е предоставила опция на 10 милиона души да придобият пълномощия и да се развият в личностен, учебен и професионален проект. С съвсем удвоения бюджет ще могат да се включат нови 10 милиона души през идващите седем години “, съобщи българският еврокомисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова след постигнатото политическо съглашение сред Европейския парламент и страните - членки на Европейски Съюз по отношение на новата стратегия „ Еразъм + “ (2021‑2027 г.).

Програма „ Еразъм+ “ се дефинира като една от най-успешните начинания на Европейски Съюз. От основаването си през 1987 година нейният обсег е доста уголемен. Сега програмата обгръща всички браншове на образованието и образованието - от образованието в ранна детска възраст и учебното обучение до професионалното образование, висшето обучение и ученето за възрастни. Тя поддържа и съдействието в региона на политиката за младежта и предизвиква присъединяване в спорта.

„ Еразъм+ “ ще бъде от основно значение за построяването на европейското пространство за обучение до 2025 година Тя ще активизира секторите на образованието, образованието, младежта и спорта за ускорено и стабилно възобновяване от рецесията.

„ С „ Еразъм+ “ ще бъдат подкрепени европейските академични алианси, на които разгадавам за осъществяване на програмата за трансформиране на висшите образователни заведения в Европейски Съюз. Професионалното обучение и образование ще получи мощна поддръжка посредством построяването на 50 центрове за високи достижения в региона на професионалното обучение за повишение на квалификацията и преквалификация на жителите. Ангажираме се с финансиране от 400 милиона евро за тяхното създаване “, разяснява още българският еврокомисар.

Предстои окончателното утвърждение на правните текстове от Европейския парламент и Съвета и първите планове по програмата да започват през 2021 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР