Прогнозната цена на природния газ за декември е 92,19 лева

...
Прогнозната цена на природния газ за декември е 92,19 лева
Коментари Харесай

Булгаргаз прогнозира над 50% поскъпване на газа през декември спрямо октомври

Прогнозната цена на природния газ за декември е 92,19 лв. за мегаватчас (MWh) - без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност, оповестиха от " Булгаргаз ". От там прецизираха, че цената е изчислена съгласно котировките на газов хъб TTF към 16 октомври и показаха, че изчислената стойност е с 10 % по-ниска от прогнозните цени на европейските газови хъбове за декември.

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) утвърди цена на природния газ за октомври от 60,41 лева./MWh, без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност. Това значи, че прогнозната цена за декември е с 52,61 % по-висока от актуалната за октомври.

На 11 октомври " Булгаргаз " внесе в КЕВР заявление за одобряване на цена на природния газ за ноември в размер на 67,27 лева./MWh - без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност, което е с 11,36 % над октомврийската цена.

Финалното предложение за цената на природния газ за декември ще бъде подадено в КЕВР на 1 декември, се добавя в известието от " Булгаргаз ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР