Прогнозите ни покават, че инфлацията ще продължи да расте. Надяваме

...
Прогнозите ни покават, че инфлацията ще продължи да расте. Надяваме
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Кошницата на българина е поскъпнала с около 20%, но и заплатите растат

Прогнозите ни покават, че инфлацията ще продължи да пораства. Надяваме се да е със затихващи темпове в идващите месеци. Инфлацията за февруари е 10%, а за март е още малко нагоре.  

Това разяснява пред Нова тв Пламен Димитров. 

Но в случай че погледнем в кошницата на българина, в магазините цените на стоките, виждаме, че там числата са към 19-20 и даже повече %. Това усеща индивидът, като влезе в магазина да си купи съществени хранителни артикули. Следователно упованието приходите да се покачат е напълно реалистично. Хората всеобщо желаят от своите работодатели нарастване на заплатите сред 10 и 15 % и на много места има отклик. Или към този момент са получили нарастването, или следва, или най-малко са в развой на договаряния, уточни той.

Тази седмица ще завършваме договарянията за опазването на здравето. Санитарите ще получават 910 лева, медицинските сестри - 1500 лв., а доктор без компетентност - 1900 лв., доктор със компетентност - 2000 лв., доктор с две специалности - 2200 лева Така че това е сериозен растеж на главните заплати. За съпоставяне сега доктор без компетентност взима 1100 лв. заплата, добави той.

В мини Марица Изток заплатите предходната седмица се усилиха с 15%, тъй че има придвижване, уточни Димитров.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР