Прогнозата на всички експерти са за срок между 4 и

...
Прогнозата на всички експерти са за срок между 4 и
Коментари Харесай

Надежда Цекулова: Нямаме концепция за Националната детска болница, а тя трябва да се създава паралелно със строежа на сградата

„ Прогнозата на всички специалисти са за период сред 4 и 6 години. Ако всички стъпки се извършват, както би трябвало – това са периодите, в които нещата ще се случат, ние ще прережем ленти и ще влязат лекари “.

Това сподели в предаването „ Лице в лице “ Надежда Цекулова, член на Обществения съвет за построяването на Национална детска болница.

„ Това, което се случи при започване на тази седмица, беше една среща с министъра на опазването на здравето проф. Хинков и представители на дирекция „ Медицински действия “. Те разчитат да получат оферти. Става дума за действия, които Министерство на здравеопазването би трябвало да развие редом със градежа на постройката на болничното заведение, с цел да не се окажем с една празна постройка без функционалности “, акцентира тя.

Няма политическа воля за изграждане на болничното заведение, сподели тя

„ Министерството би трябвало да си сътвори идея какво ще прави с прехвърлянето на съществуващите детски клиники в бъдещата Национална детска болница. Нямаме идея, а тя би трябвало да се основава редом със градежа на постройката. Критично належащо е да се работи по политиката за фрагментите. В болничното заведение би трябвало да работят съответен брой хора и съответни експерти. Министерство на здравеопазването би трябвало да се погрижи тези експерти да съществуват. Какво вършим, в случай че не работим по кадровата политика? “, уточни още Цекулова.

В момента над 80% от антибиотиците се изписват с електронни предписания, сподели здравният министър

„ Чрез лостовете за достъп до социална информация Общественият съвет за построяването на Национална детска болница дава мнения по решенията, които се взимат и повдига въпроси в общественото пространство. Министерството на здравеопазването поставя старания да саботира връзките си с Обществения съвет. Не знам дали това се дължи на неумение да споделят, или отвращение “, добави тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР