Прогнозата на Илън Мъск за бъдеще без работа изглежда все

...
Прогнозата на Илън Мъск за бъдеще без работа изглежда все
Коментари Харесай

Samsung планира изцяло да премахне хората от своите фабрики за чипове до 2030-та

Прогнозата на Илън Мъск за бъдеще без работа наподобява все по-вероятна

Емил Василев преди 11 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 14:19 | 02.01.2024

Китай и Русия настояват, че са тествали сполучливо предпазена от хакерски офанзиви квантова информационна връзка

IT НовиниДаниел Десподов - 10:58 | 03.01.2024

Южнокорейският термоядрен реактор KSTAR съумя да нагрее плазмата до 100 милиона градуса по Целзий

АвтомобилиСветослав Димитров - 16:00 | 02.01.2024

Xiaomi разгласява впечатляващо видео, демонстриращо опциите на Xiaomi SU7

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

В рядко срещана история за компания, която не е Amazon, а се стреми да размени служащите си с машини се оповестява, че Samsung възнамерява да трансформира всички свои заводи в изцяло автоматизирани през идващите 6 години. Според нов отчет корейският колос към този момент е почнал създаването на система, която ще докара до уреди без хора.

Samsung Electronics е създала патентована система за интелигентно отчитане, с цел да усили добива на чипове и да усъвършенства производството. Тя се употребява за надзор и ръководство на полупроводниковите процеси, написа ET News. Интелигентен датчик ще мери равномерността на плазмата за пластини, която въздейства върху успеваемостта на процеси като ецване, отсрочване и разчистване.

Твърди се, че датчикът ще е дребен и ще може да бъде прибавен към фабриките, без да се визира доста съществуващото пространство. Освен това той е планиран и създаден в Южна Корея – този тип технологии нормално се дават от задгранични компании.

Всичко това може да звучи отлично за Samsung, само че в отчета се показва, че то е част от по-обширен проект за по този начин наречените заводи с изкуствен интелект: изцяло автоматизирани фабрики, които не се нуждаят от човешки служащи.

Опасенията, че изкуственият разсъдък и автоматизацията ще отстранен повече работни места се ускоряват от известията за компании, които желаят да създадат тъкмо това. В множеството случаи са нужни най-малко няколко души, които да следят системите и да поправят всичко, което се обърка, само че Samsung има фабрики за сглобяване и търговски мрежи в 74 страни и в тях работят над 270 000 души, тъй че една нова технология, която може да автоматизира повече задания може евентуално да докара до голям брой съкращения.

Amazon е водеща компания във връзка с автоматизацията на оборудванията си.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР