Прогноза за времето - 4 декември, понеделник През деня в

...
Прогноза за времето - 4 декември, понеделник През деня в
Коментари Харесай

Иде сняг към Източна България

Прогноза за времето - 4 декември, понеделник

През деня в понеделник, по преминаващ леден атмосферен фронт, преваляванията над Централна България последователно ще обзет и Източна България. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. Валежите от дъжд над крайните източни региони ще преминат в сняг, ще има условия и за виелици в Централния Предбалкан, Шуменското плато и Странджа. По същото време, над западните региони облачността ще се раздра и ще намалее до ясно време. 

Минималните температури ще са сред минус 3°С до плюс 3°С. В котловинните полета и планинските региони ще са по-ниски - до минус 3-4°С. 

През деня в понеделник над Източна България времето ще се задържи най-вече облачно - с превалявания от дъжд и сняг. Ще има условия и за виелици в Шуменското плато, Странджа и Стара планина. Над Западна и Централна България времето ще се усъвършенства, а облачността ще се раздра до слънчево време, пишат синоптиците от Meteo Balkans. 

Максималните температури ще се задържат съвсем без дневен ход и ще са сред 2-3°С. Вятърът в Западна България ще е в развой на прекъсване, а в Източна ще се задържи от северозапад. 

Времето по Черноморието 

През нощта против понеделник ще доминира облачно и дъждовно време. В региона на Шуменското плато и Странджа преваляванията ще са от сняг. Ще духа сдържан северозападен вятър. След обяд процесите в Източна България ще са в развой на прекъсване. 

Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. 

През деня дневните температури ще са високи - до 3-4°С.

Температурата на морската вода е 10°-11°С.

Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Времето в София

През нощта против понеделник  облачността ще е в развой на скъсване. Ще духа мощен северозападен вятър. През деня ще доминира раздрана облачност, само че ще имаме и слънчеви часове. Минималните температури ще се намалят и ще са сред минус 3°С до минус 2°С. Дневните температури ще са без дневен ход и ще са до 2-3°С. 

Времето по планините 

През нощта против понеделник  ще доминира променлива облачност. Ще духа мощен северозападен вятър, само че денем ще се ориентира от запад и ще отслабне. През деня преваляванията над западните региони ще са в развой на прекъсване. Валежи от сняг се чакат над Централна Стара планина и Странджа. Максималните температури на височина 1200 метра ще доближат стойности сред 4-5°С, а на 2000 метра - към 1°С.

Времето на Балканите 

През идващото денонощие повече слънчеви часове, само че относително студено ще е над крайните западни региони от полуострова. По преминаващ леден атмосферен фронт, преваляванията над Централна България последователно ще обзет и Източна България. Валежи от дъжд се чакат над крайните северозападни региони на Турция. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР