Профсъюзните лидери и холивудските студия постигнаха предварително споразумение за прекратяване

...
Профсъюзните лидери и холивудските студия постигнаха предварително споразумение за прекратяване
Коментари Харесай

Край на историческата Холивудска стачка на сценаристите

Профсъюзните водачи и холивудските студия реализираха авансово съглашение за преустановяване на историческата стачка на сценаристите след близо пет месеца, макар че към момента няма съглашение със стачкуващите артисти, предадоха международните организации.
 
Гилдията на американските сценаристи разгласи съглашението с Алианса на филмовите и телевизионните продуценти - групата, която съставлява студиата, стрийминг услугите и продуцентите в договарянията.

" Гилдията реализира авансово съглашение с Алианса ", се споделя в имейл до членовете на Гилдията.

" Това стана допустимо с помощта на непрекъснатата взаимност на членовете на Гилдията и изключителната поддръжка на нашите синдикални братя и сестри, които се причислиха към нас в стачката, траяла  повече от 146 дни ", се споделя в текста.
 
Споразумението, което ще е в действие за три години, бе реализирано след пет дни на договаряния сред договарящите на Гилдията и Алианса. То би трябвало да бъде утвърдено от управителния съвет и членовете на Гилдията, преди да бъде разгласен формален завършек на стачката на сценаристите.

Условията на съглашението не бяха оповестени незабавно. 

Предварителното съглашение за преустановяване на последната стачка на сценаристите през 2008 година беше утвърдено от повече от 90% от членовете на Гилдията.
 
Настоящото авансово съглашение бе оповестено единствено пет дни преди стачката на сценаристите да се трансформира в най-дългата в историята на Гилдията и в най-дългата стачка в Холивуд от десетилетия насам, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР