През следващото денонощие над по-голямата част от страната облачността ще

...
През следващото денонощие над по-голямата част от страната облачността ще
Коментари Харесай

Какво време ни очаква утре

През идващото денонощие над по-голямата част от страната облачността ще е забележителна и на доста места в Централна и Източна България ще има превалявания от дъжд, в източните региони ще са обилни по количество, заяви Националният институт по метеорология и хидрология, съобщи Българска телеграфна агенция.

Атмосферното налягане ще е по-високо от междинното за месеца и ще остане съвсем без смяна. Опасни метеорологични феномени в страната не се чакат.

През деня преваляванията от север ще стартират да стопират, само че на доста места в Южна България ще продължи да превалява, а в югозападните региони и ще прегърми. В северозападната част от страната ще доминира слънчево време. Ще продължи да духа сдържан източен вятър, в източната половина - от североизток. Минималните температури ще бъдат сред 7° и 12°, а оптималните - сред 17° и 22°, по-ниски в Югоизточна България - 13°-16°. В София минималната ще е 8°, оптималната – към 20°.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. На места, основно по южното крайбрежие, преваляванията ще са обилни по количество. Следобед над Северното Черноморие облачността ще се раздра. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 14°-17°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е забележителна с превалявания от дъжд, над 2200 м – от сняг. Следобед тук-там в Рило-Родопската област ще прегърми. Ще духа сдържан и мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 4°.

В сряда ще доминира облачно време, тук-там с краткотрайни превалявания. Временни разкъсвания и понижения на облачността ще има сутринта над западните региони. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток, в Източна България - най-вече сдържан, от североизток. Минималните температури ще бъдат сред 7° и 12°, а оптималните - сред 17° и 22°.

В четвъртък вятърът ще отслабне и ще придобие северна съставния елемент. Над доста региони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, ще има основно в североизточните региони и в югозападната част от страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР