Профсъюзът и CP Rail се обвиняват взаимно за днешното спиране

...
Профсъюзът и CP Rail се обвиняват взаимно за днешното спиране
Коментари Харесай

Стачка спря влаковете в цяла Канада

Профсъюзът и CP Rail се упрекват взаимно за днешното прекъсване на работата, което спря влаковете в цяла Канада, оповестява Асошиейтед прес.

Повече от 3000 кондуктори, машинисти, служащи във влаковете и гарите на CP Rail, представлявани от Teamsters Canada Rail Conference (TCRC), са отвън работа, откакто крайният период за реализиране на съглашение за контракт, подложен от компанията в среднощ, не докара до реализиране на съглашение.

Двете страни настояват, че към момента беседват с федерални медиатори.

Профсъюзът съобщи в изказване, че компанията е блокирала служащите, само че по-късно излезе с друго изказване, в което се споделя, че служащите също стачкуват.

В първичното изказване, оповестено на уеб страницата на TCRC късно в събота, се споделя, че профсъюзът е желал да продължи договарянията, само че компанията " избрала да изложи на риск канадската верига за доставки и десетки хиляди работни места ".

CP Rail, вторият по величина железопътен оператор в Канада, съобщи, че компанията е тази, която е желала да продължи да беседва след приключването на среднощния период, а профсъюзът е изтеглил чиновниците си от работа.

Министърът на труда Шеймъс О`Риган прикани двете страни да продължат да договарят.

Спорът с CP Rail ще се отрази на веригите за доставки, които към този момент са наранени от продължаващите последствия от пандемията COVID-19, бяха наранени от митингите на конвоите от камиони, които блокираха граничните пунктове през февруари, а в този момент се оправят с последствията, изключително за международните доставки на горива, идващи от съветската инвазия в Украйна.

CP Rail и профсъюзът договарят от септември, като заплатите и пенсиите са противоречива точка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР