profit.bgПреди кризата с COVID-19, компанията за луксозни стоки LVMH отчиташе

...
profit.bgПреди кризата с COVID-19, компанията за луксозни стоки LVMH отчиташе
Коментари Харесай

Френският милиардер, който изгуби 32 млрд. долара за 2 месеца

profit.bg

Преди рецесията с COVID-19, компанията за първокласни артикули LVMH отчиташе рекордни доходи и това докара до съществено повишаване в положението на Бернар Арно, написа Business Insider.

Всичко това обаче се промени в последните два месеца. Пандемията принуди компанията да затвори магазините си, а акциите на компанията регистрираха сериозен спад, което се отрази и на благосъстоянието на Арно.

Индексът на милиардерите, изчисляван от Bloomberg, сочи, че Арно е изгубил най-вече пари от всички топ богаташи на планетата.

 

Ако през януари неговото положение се оценяваше на 109 милиарда $, през днешния ден той има 77 милиарда $.

71-годишният французин към момента е най-богат от всички в стилната промишленост. През цялата 2019 година той усили своето положение с 31.4 милиарда $, на колкото се равняват и загубите му в последните два месеца.

През март 2019 година Арно изпревари Уорън Бъфет и се подреди на третата позиция измежду най-богатите хора в света. Няколко месеца по-късо той изпревари и Бил Гейтс за втората позиция, само че малко по-късно още веднъж зае третото място.

През октомври 2019 година той добави 5.1 милиарда $ към благосъстоянието си единствено за ден, след съществено повишаване на акциите на компанията му.

Нека забележим по какъв начин живее Бернар Арно, по какъв начин харчи парите си и какъв брой огромно е фамилията му.

Днес Арно заема четвърто място измежду най-богатите хора в света. Повече от него имат само Джеф Безос, Бил Гейтс и Марк Закърбърг, които са създатели на Amazon, Microsoft и Фейсбук.

71-годишният Арно е Председател на Борда на шефовете и основен изпълнителен шеф на компанията LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, известна още като LVMH. Той заема тази позиция от 1989 година насам. LVMH е най-големият производител на първокласни артикули в света.

Четири от петте

Арно има дял от 96.5% в Christian Dior, посредством която компания управлява 41% от LVMH.

Холдингът се състои от повече от 70 компании, донесли доходи от 58.27 милиарда евро или близо 63 милиарда $ през 2019 година

Тук попадат още: часовниците TAG Heuer, шампанското Dom Perignon, бижутерската компания Tiffany & Co., която бе закупена за 16.2 милиарда $ в края на 2019 година и други

Арно е роден в дребен град в Северна Франция, носещ името Рубе.

Той учи инженерство в влиятелното парижко учебно заведение Ecole Polytechnique, след което постъпва на работа в строителната компания на татко си Ferret-Savinel, а по-късно влиза и в бизнеса с първокласни артикули.

Арно става основен изпълнителен шеф на Financiere Agache през 1984 година

Милиардерът се дами за Ан Деваврин през 1973 година Двамата имат две деца и се развеждат през 1990 година

Година по-късно Арно се дами за повторно, като този път негова избранница е канадската пианистка Хелън Мерсие.

Двамата живеят в Париж, като в дома си имат редица творби на изкуството. Сред тях са картини на Анди Уорхоу, Пабло Пикасо, Деймиън Хирст и други

Арно има общо пет деца – две от първата си брачна половинка и три от втората.

Антоан и Делфин са децата му от Ан Девавлин.

Най-голямата щерка Делфин стартира своята кариера в McKinsey & Co., а през днешния ден е вицепрезидент на Louis Vuitton.

Тя към този момент е част от изпълнителният комитет на компанията, макар че е единствено на 43 години.

Делфин се омъжва за Александро Валарино Гансия през 2005 година, само че 5 години се развеждат. Сп. Forbes написа, че това е сватбата на годината.

Днес тя живее с Хавиер Нийл, от който има една щерка. Нийл също е милиардер, само че двамата не споделят доста за живота си.

Антоан Арно е основен изпълнителен шеф на компанията за мъжка мода Berluti, както и в борда на шефовете на друга компания от шапката на LVMH - Loro Piana.

Наскоро той се ожени за Наталия Водянова. Моделът се среща с Арно през 2008 година на фотоси за акция на LVMH.

Двамата живеят в Париж дружно с двете им деца, както и трите деца на Водянова от предишен брак.

Александре е първото дете на Арно от втория му брак. Той е основен изпълнителен шеф на немската компания Rimowa, произвеждащи първокласни куфари и чанти.

Той обожава да пътува, по тази причина постоянно лети от Кьолн, където се намира офиса на компанията до Лондон, а по-късно Париж и Лос Анджелис, където Rimowa има магазини.

Людовик през днешния ден е цифров шеф на часовниците TAG Heuer. Неговата кариера стартира със стаж във Фейсбук, а по-късно и през консултантската компания McKinsey.

Джийн е най-малкото от петте деца на Арно. Единствен той към момента не извършва никаква роля в компанията на татко си.

Бернар Арно, също както и други милиардери обожава да пътува, като постоянно употребява частни самолети. Той има имение на Френската Ривиера, където обича да играе тенис.

Той също по този начин има парцели и в Ел Ей, Бевърли Хилс и други

Арно се е познавал с Лейди Даяна, срещал се е с Доналд Тръмп, само че може би би трябвало да отбележим изявлението на Стив Джобс за него.

„ Не знам дали след 50 година iPhone ще е сполучлив артикул, само че знам сигурно, че хората към момента ще пият шампанското Dom Pérignon.

Бившият френски президент Франсоа Саркози, както и съветският президент Владимир Путин също са персонални другари на Арно. 

деца на Арно заемат разнообразни позиции в компанията.

 

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш първите гневни крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР