profit.bgкадър: youtubeАко искате да посетите най-новия гръцки музей, ще ви

...
profit.bgкадър: youtubeАко искате да посетите най-новия гръцки музей, ще ви
Коментари Харесай

Първият подводен музей в Гърция отваря врати през август

profit.bg

кадър: youtube

Ако желаете да посетите най-новия гръцки музей, ще ви би трябвало малко екипировка.

Според атинския вестник Катимерини известното корабокрушение край Перистера, наоколо до крайбрежията на остров Алонисос, ще бъде отворено за гости като първия подводен музей в страната.

Всички искащи ще могат да му се насладят от началото на идващия месец.

 

Гърция неотдавна облекчи рестриктивните мерки за водолази, посещаващи археологически обекти, съгласно Matador Network.

Водолазите ще могат да прегледат обекта със сертифициран лидер, оповестява Катимерини.

Има и информативен център на сушата в Алонисос, в който посетителите могат да научат всичко за корабокрушението благодарение на виртуална действителност - ако не са гмуркачи.

В продължение на съвсем 2000 години корабокрушението край Перистера е изгубено за човечеството. През 1985 година риболовец покрай Алонисос го открива инцидентно, съгласно Time Out.

Останките лежат на 25 метра под водата и се счита, че са на товарен транспортен съд, потопен през 5 век. Откакто е открит, корабът е затворен за обществото, като единствено учени и откриватели имат достъп до него.

Водолазите от август ще би трябвало да се гмурнат до 28 метра, с цел да видят обекта.

Според Matador Network дървената обвивка на кораба е износена, само че има още доста неща за изследване, в това число някои от съдовете за вино, както и цветен морски живот.

Мястото за гмуркане ще бъде налично сред 2 август и 3 октомври тази година, като има проекти още веднъж да отвори през лятото на 2021 година



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР