Професорът по социална психология в Университета Англия Ръскин Вирен Свами,

...
Професорът по социална психология в Университета Англия Ръскин Вирен Свами,
Коментари Харесай

Психология на срещите: Какви са правилата на привличане

Професорът по обществена логика на психиката в Университета Англия Ръскин Вирен Свами, който в продължение на доста години учи човешките взаимоотношения в подтекста на процесите на привличане, взема решение да се опита да дефинира точните закони, по отношение на които хората могат да намерят своята половинка.

След като проучва наличната литература по тематиката, професорът по обществена логика на психиката осъзнава бързо, че няма тъкмо избрани правила на привличането, които да подсигуряват стопроцентов триумф на срещите. Според откривателя не съществуват безотказни способи или тактики за увещание на стремежи човек да ви хареса. Човешката логика на психиката е прекомерно комплицирано, с цел да може сполучливо да бъде редуцирана до няколко закона на привличане. Това обаче не значи, че не можете да научите много от осъзнаването и опознаването на процесите, свързани с привличането.

Научаването на механизмите на деяние обаче не подсигурява, че ще съумеете да си осигурите среща тази вечер, само че най-малко може да ви насочи към ефикасните способи за образуване на взаимноизгодни връзки с другите хора.

Местоположение, местонахождение, местонахождение

Според професора по обществена логика на психиката Вирен Свами един от най-точните предиктори за това, дали двама души ще стартират връзка е физическата непосредственост. Приблизително половината от сантименталните взаимоотношения са се образували сред човеци, които живеят относително близо един до различен. Учените са открили, че колкото по-голямо е географското разстояние сред двама души, толкоз по-малко евентуално е те да станат сътрудници.

Разбира се, онлайн запознанствата и приложенията за намиране на съвършената половинка са трансформирали радикално динамичността на човешките взаимоотношения. Въпреки че огромна част от връзките през предишния век са се образували на работните места, университетите и посредством съдействието на другари и родственици, уеб страниците за интернет запознанства скорострелно се трансформират в един от главните способи за намиране на половинки. Според едно изследване, оповестено от екип учени (Michael J. Rosenfeld & Reuben J. Thomas) в научния вестник American Sociological Review през 2012 година, към 20% от хетеросексуалните двойки и две трети от еднополовите двойки в Съединени американски щати са намерили своите сътрудници онлайн. Но даже магията на интернет пространството не може да отстрани изцяло значимостта от местоположението. В края на краищата смисълът на онлайн запознанствата е в даден миг да се срещнете лице в лице. А истината е, че коства доста повече пари и време да поддържате връзка с някого, който живее доста надалече.

Външният тип има значение

Външният тип несъмнено играе значима роля за привличането. Хората, които биват възприемани от останалите като физически атрактивни, получават предложения за срещи доста по-често и стават реципиенти на повече известия в онлайн уеб страниците за запознанства. Важно е обаче да се означи, че физическата прелест има най-голяма тежест, когато липсват обществени взаимоотношения. Когато пристигна ред на връзката, другите характерности стартират да оказват въздействие. Изглежда представителите и на двата пола ценят високо черти като добрина, искреност, възприятие за комизъм и демонстрация на схващане в евентуалния сътрудник.

Накратко, хората харесват тези персони, които са благи.

Любовта е сляпа

Социалният подтекст също има значение. Консумацията на алкохол да вземем за пример може да трансформира останалите във физически по-атрактивни. Понякога любовта в действителност е сляпа. Мъжете и дамите, които занапред стартират една връзка, изключително в най-ранните стадии на взаимоотношенията си, са предубедени по отношение на външността на своите сътрудници. С други думи, те виждат своите половинки като по-привлекателни, в сравнение с те обективно са.

Според професора по обществена логика на психиката Вирен Свами хората имат склонността да харесват тези персони, които също ги харесват. Тази концепция за взаимност може да звучи прекомерно опростена, само че тя има извънредно значими последствия за взаимоотношенията с другите. Всички сантиментални взаимоотношения се основават на взаимния продан на интимна информация с колегата.

Решаването по кое време и по какъв начин тъкмо да разкриете информацията за самите себе си на новата си половинка е значима част от всяка една връзка.

Познатото е за предпочитане

Въпреки известното разбиране противоположностите в действителност рядко се притеглят. Редица проучвания демонстрират, че привличането най-вероятно може да се появи, когато двама души открият, че имат доста сходно между тях. Тези прилики може да са във връзка с социодемографските характерности - множеството връзки се образуват сред човеци, които имат сходна възраст, обществена класа, професионален опит и така нататък Много по-голяма значение обаче има съгласуването сред ценностните системи - от политическите желания до музикалните усети.

Знаейки всичко това за привличането, несъмнено се чудите дали е допустимо да предположите с акуратност по кое време двама души ще образуват постоянна връзка. Отговорът най-вероятно е " не ". Подобни прогнози са съвсем невъзможни, тъй като човешките връзки са извънредно комплицирани и постоянно доста комплицирани. Като цяло връзката с другите е стресираща и стресът от време на време може да ви накара да се държите по странни и нехарактерни за вас способи. Всички тези мъчно предвидими фактори и голям брой други незнайни трансформират предварителното установяване на бъдещето на дадените взаимоотношения в голямо предизвикателство. Но точно това прави науката за човешкото държание и привличането толкоз завладяваща.

Източник: Framar.bg

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР