Професорът по психология Марк Благроув смята, че основната полза от

...
Професорът по психология Марк Благроув смята, че основната полза от
Коментари Харесай

Еволюция на сънищата


Професорът по логика на психиката Марк Благроув счита, че главната изгода от сънищата е, че можете да разкажете на други хора за тях

Повечето от нас са се събуждали от сън, който е бил толкоз необикновен, чудноват или покъртителен, че нямаме самообладание да разкажем на някого за него. Вероятно сте чували и истории на други хора за техните мечтани завършения. Като академик по съня, доста години се чудех за ролята, която играят тези преразкази на сънища.

От 2016 година, дружно с сътрудника художник и академик Джулия Локхарт, сме домакини на открити диалози за сънищата. На тези събития обсъждаме с доброволци техните забележителни фантазии пред аудитория. Особено блестящо си припомням срещата, която се организира през 2017 година Една от участничките имаше сън, който беше метафора, прочувствено отражение на щерка ѝ, която напуща дома. Сънят беше толкоз покъртителен, че всички присъстващи бяха надълбоко трогнати. Локхарт и аз осъзнахме, че разискването на сънища може да повлияе на слушателите толкоз, а от време на време даже повече, в сравнение с самия сънуващ. Разбрахме също, че това може да хвърли светлина върху една от най-големите мистерии на логиката на психиката: за какво хората въобще сънуват.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР