Професор доктор Николай Габровски е кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател.

...
Професор доктор Николай Габровски е кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател.
Коментари Харесай

Радев връчи първия мандат на ГЕРБ-СДС, проф. Николай Габровски го взе

Професор лекар Николай Габровски е претендентът на ГЕРБ-СДС за министър - ръководител . Президентът Румен Радев му връчи досието с проучвателния мандат за сформиране на държавно управление.



Консултациите започнаха още на 26 октомври  с най-голямата парламентарна сила ГЕРБ-СДС. След това президентът се срещна поредно с " Продължаваме Промяната ", Движение за права и свободи, " Възраждане ", " Българска социалистическа партия за България " и „ Демократична България “ и " Български напредък ".

Държавният глава пред всички партии заяви  нуждата от постоянно държавно управление . " Докато преди рецесиите бяха на прага на дома ни, те към този момент са вътре - и обществена, и икономическа, рецесия в сигурността, единствено на километри от нас бушува война, нараснал миграционен и бежански напън. Това изисква България да има постоянно държавно управление, което да поеме значими решения, решения с дълготраен небосвод, и да има поддръжка от стабилно парламентарно болшинство ", съобщи Румен Радев.

Сега стартира и процедурата към връчването на мандатите за сформиране на държавно управление. По Конституция първият е за най-голямата партия, в тази ситуация това е ГЕРБ-СДС, вторият би трябвало да е за „ Продължаваме Промяната ”, а в случай че се стигне до трети, то той ще е по избор на президента.

Държавният глава означи в последните съвещания с " Демократична България ", че  третият изследователски мандат за сформиране на кабинет ще бъде след Нова година , защото, по думите му, най-неблагоприятен вид за изборите е те да са през януари или февруари. По този метод, в случай че третият изследователски мандат бъде връчен през януари,  изборите ще могат да се провеждат най-рано п рез март месец 2023 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР