Професор Боян Дуранкев е номиниран за водач на листата за

...
Професор Боян Дуранкев е номиниран за водач на листата за
Коментари Харесай

Боян Дуранкев оглави евролистата на Коалиция за България


Професор Боян Дуранкев е номиниран за лидер на листата за "Коалиция за България " за идните избори за Европейски парламент.

Новината заяви ръководителят на АБВ Румен Петков след съвещание на Националния съвет на партията и Политическия съвет на "Коалиция за България ".

По думите на Петков през новата седмица ще бъде разискван персоналният състав на евролистата. В рамките на политическия съвета са разисквани повече от 40 кандидатури за евродепутати. В тях влизат 18 мъже и 9 дами от 27 съответни кандидатури. Всички са с висше обучение и от тях 10 са представилите на академичната общественост.

Румен Петков увери, че "Коалиция за България " ще води почтена акция, чиито получатели ще бъдат ориентирани към възстановяване на живота на българските жители. От Колаицията се готвят за стойностна и мощна политически акция.

Сред съдружните сътрудници са Българска партия Либерали, Обединен Блок на труда - Български лейбъристи (ОБТ - Български лейбъристи), Политическо придвижване Социалдемократи, Движение за обществен хуманизъм, Политическа партия Възраждане на отечеството и Политическа партия Българска левица.

Утре "Коалиция за България " ще се записва в Централната изборна комисия (ЦИК) за идните европейски избори.

Водачът на евролистата си сложи пет целта, които да пази в Европейския парламент. Той съобщи, че обединението не се включва просто на олимпийски принцип в евроизборите, а да свършат избрана работа.

Според проф. Дуранкев Европейският съюз се нуждае от уравновесено развиване на районите, с което България би трябвало да реализира един догонващ напредък до 2030 година По думите му би трябвало да се възвърнат очакванията на българските жители и да се разреши на Европейския съюз и България тънко да се пренастроят на условията, които стоят пред нашите деца и внуци.

На второ място проф. Дуранкев си слага за цел по-добра европейска стратегия за демографски напредък, на трето място доближаване на приходите на трудовите хора, на четвърто място нормализиране на връзките сред Русия и Европейски Съюз и на последно място да се промени Европа, с цел да се промени и България.

Водачът на евролистата на "Коалиция за България " ще упорства и за равни заплати и минимална европейска заплата, която да не бъде по-малка от ½ от междинната европейска заплата още през 2020 година

"Шансът на "Коалиция за България " е голям, хората желаят смяна и нови лица. Хората виждат, че забележителна част от политическия хайлайф съблюдава принципа- в случай че спечелвам, спечелвам единствено аз, а в случай че изгубя заплаща целия български народ. Това би трябвало да се промени ", безапелационен е Дуранкев.

Той даже се пошегува с публицистите, че в понеделник или през идната седмица може да запознае всички медии с неговата тераса, асаньор и апартамент.

Лидерът на АБВ Румен Петков пък посочи, че "Коалиция за България " внушава в хората сигурност, тъй като обединението е формат, който подсигурява една солидна лява и патриотична групировка, на която може да се гласоподава доверие в политиката.

От обединението ще разчитат на контактите си с хората, на диалозите вид "от врата на врата " и на силата и волята на проф. Боян Дуранкев.

Основният конкурент в идната акция на "Коалиция за България ще бъде ГЕРБ и десницията, с които имат генерални политически разминавания, подчертава Румен Петков и добави, че с Българска социалистическа партия са конкуретни в лявото, в случай че социалистите имат куража да се дефинират като лява групировка.

Припомняме, че по-рано през днешния ден Радан Кънев внесе в ЦИК над 5000 подписа за регистрацията на "Демократична България " за евровота.

Вчера пък ГЕРБ се записаха първи в Централната изборна комисия.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР