Професионалният астрофотограф Мигел Кларо от Лисабон, Португалия, създава зашеметяващи изображения

...
Професионалният астрофотограф Мигел Кларо от Лисабон, Португалия, създава зашеметяващи изображения
Коментари Харесай

Aстрофотограф засне уникално слънце невиждано досега

Професионалният астрофотограф Мигел Кларо от Лисабон, Португалия, основава зашеметяващи изображения на нощното небе. По-специално, той е профилиран в основаването на зашеметяващи изображения на Слънцето. Можете да усетите цялостната мощ на нашата звезда, като гледате видео, което Кларо сътвори въз основата на поредност от фотоси, показващи интензивността на нашата звезда.
Прочетете още
Астрофотографът Мигел Кларо снима целия безоблачен диск на 12 октомври тази година. Новите изображения, които образуват основата на видеото, демонстрират повърхността на звездата, до момента в който Слънцето се приближава до оптималната си интензивност по време на 11-годишния безоблачен цикъл, пише Space, представени от.
 слънце Астрофотографът Мигел Кларо снима целия безоблачен диск на 12 октомври тази година Снимка: space.com
С повишаването на интензивността на Слънцето стартират да се появяват повече слънчеви петна, т.е. тъмни области, където се появяват слънчеви изригвания. Пиковата интензивност на Слънцето би трябвало да настъпи след към година, макар че може да се случи още през 2025 г. Колкото по-близо е Слънцето до слънчевия най-много, толкоз по-често на звездата се появяват мощни изригвания и мощни изхвърляния на коронална маса. Това води до обстоятелството, че на Земята все по-често се появяват мощни геомагнитни стихии, които предизвикват появяването на ярки полярни сини освен в полярните региони на планетата, само че и доста по-на юг. Скошро в България станахме очевидци на едно от тези цветни полярни сияния.

Според Кларо видеото, основано от стотици изображения на Слънцето, демонстрира доста забавни характерности на звездата в придвижване. Например големи плазмени изпъкналости изригват от повърхността, пораждат изригвания и самата повърхнина на Слънцето е в непрекъснато придвижване заради плазмени придвижвания.

За да сътвори видеото, Кларо следи и снима изображения на Слънцето в продължение на три часа. Общо фотографът е направил 246 фотоси, което възлиза на 3 терабайта данни.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР