Проф. Огнян Герджиков е известен юрист и политик, преподавател по

...
Проф. Огнян Герджиков е известен юрист и политик, преподавател по
Коментари Харесай

Огнян Герджиков – юристът, който има много таланти


Проф. Огнян Герджиков е прочут правист и политик, учител по комерсиално право, някогашен ръководител на Народното събрание и някогашен длъжностен министър председател. Той обаче има и доста гении.

Сравнително знае се, че е стихотворец, има издадени книги – за деца и за възрастни. По-малко се знае, че е бил музикант, артист и състезател.

Първо е било влечението по спорта, а това по музиката идва малко по-късно.



„ Имахме превъзходен преподавател по музика, който беше направил ученическия симфоничен оркестър. Всяка година в зала „ България “ изнасяхме концерти. Той видял, че съм доста музикален и реши да ми даде тромпет “, спомня си професорът.

Родителите му не му разрешили да свири на тромпет, тъй като е доста гръмък. Тогава Герджиков избрал флейта. Бързо е напреднал с този инструмент и е станал солист на оркестъра.



В последна сметка обаче избира специалността на татко си, който е бил арбитър, и записва да учи право. Докато следва, се е изявявал като оперен артист. Дори е обмислял дали да не зареже правото и да се втурне в оперното пеене.

Преподавал е в Юридическия факултет на Софийския университет 42 година – до 2018 година Решил е, че би трябвало да „ слезе от сцената “, когато е на върха.

Гледайте във видеото какво още описа за гениите си пред Жени Марчева и Диана Любенова проф. Огнян Герджиков!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР