Проф. Николай Витанов даде кратка информация за войната в Украйна.

...
Проф. Николай Витанов даде кратка информация за войната в Украйна.
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов с пореден хитов анализ на войната в Украйна и не само

Проф. Николай Витанов даде къса информация за войната в Украйна.

Ето какво написа математикът по тематиката в персоналния си профил във Facebook:

Кратка информация за войната за 14 ноември 2022 година

Българската политика си я гледате. Очаква се да стартират сериите на кино лентата Франкенщайн. Чакаме първа серия. Кои ще са в ролята на Франкенщайн в другите серии, ще видите.

Сега за войната.

Тук размерът на коментара ще пораства последователно.

Да стартираме по-отдалеч. Между кого и кого е тази война? Като стартира, беше сред Русия и Украйна. Сега към този момент не е. Войната са трансформира в прокси война сред Русия и НАТО с потребление на украинската войска като пушечно месо. И ние сме въвлечени. Как?

Оръжейни доставки за Украйна и разноски по украинци в България. Ама тези разноски Европейския съюз ги заплаща? А парите на Европейския съюз не идват ли от вноските на членовете, т.е. и от нашите налози? Е, значи сме въвлечени във войната – щем, не щем.

Следващата стъпка, нека не се стига до нея, е изпращане на „ пенсионирани “ военни и по-късно – изпращане на части от постоянната българска войска в Украйна. Дано не се стига до такава степен.

Така, откакто сме въвлечени във войната, би трябвало деликатно да следим какво прави украинската страна. И какво прави? Какво споделя съветникът на Зеленски Подоляк:

.....Какъв преговорен развой? Вие дойдохте, взехте нещо, а в този момент губите войната – ами загубете я тази война. Вие де факто не контролирате процесите в окупираните територии.....

Какъв преговорен развой? Войната продължава, нали по този начин. Началникът на комитета на щабовете на американската войска им споделя, че в този момент е комфортен миг за договаряния, тъй като позицията им може да се утежни, те не щат.

Аз, тъй като съм изучавал математическия разбор на военни дейности по американските книжки, съм склонен с американския военачалник – украинците стартират да работят математически неоптимално. Но да забележим, кой е прав. Украинците считат, че ще завоюват войната.

Добре, почваме да броим дните и оттук насетне, кой какви обилни градове е завладял.

И така, украинците считат, че ще завоюват войната и не стартират договаряния в средата на ноември 2022 година

Ден 1

Никоя от двете страни не е превзела нищо значително.

Продължаваме. Оттук нататък ще разделим фронтовата линия на няколко елементи и ще гледаме какво става на идеологическия фронт в Украйна и Русия и при нас. Обемът на мненията ще пораства последователно.

Херсонският сектор на фронта. Тук, от моя позиция руснаците постъпиха математически неоптимално. Те трансферираха частите си на другия бряг на Днепър за 2 дни, което срина опорката, че връзки и доставяне били проблем. Нещо друго има тук и ще има да го научаваме в идващите седмици и месеци. Голяма борба при Херсон към този момент няма да има.

На запорожкия и луганския сектор на фронта, както и в Харковска област си работи системата „ Таракан “. Непрекъснати офанзиви и огромни украински загуби поради дефекта на системата „ Таракан “, който ви описах. Загубите на украинската войска усърдно се крият, нали по този начин, фактчекерчета мои.

Украинската войска работи по системата на руската войска през втората международна война – напред без оглед на жертвите. Помнете ми думата, войната ще свърши и украинките загуби ще излязат на бял свят. Колкото и да ги криете.

Донецкия сектор на фронта. Тук през днешния ден по-накратко и последователно ще се усилва. Виждате, че тук съветската войска настава. Украинската отбранителна линия Бахмут – Северск държи. Руснаците обаче постепенно се доближават към самия Бахмут. Знаете, че доста от дълго време съм ви написал, че главното стълкновение в тая война ще е за Словянск и Краматорск. Тъй че упованията са за мощно интензивни боеве в този сектор на фронта.

Заключение за през днешния ден: надпрагов удар няма, войната продължава.

Идеологическият фронт. Знаете тезата ми за аматьорщината на украинската агитация. Едно тържествено посрещане на украинската войска в Херсон не можаха да провеждат както би трябвало. Дали имаше и стотина индивида на площада. В същото време проблемите за украинската агитация в самата Украйна стартират, тъй като стартират демонстрации против неналичието на ток и вода. Това вещае неприятности в украинския гръб.

При руснаците е малко по-добре, само че и там има мощно неодобрение против отстъплението от Херсон. Това поражда проблеми и за съветската агитация. И за двете страни, действителните военни триумфи са доста значими. Така се тушират отрицателните настроения.

У нас нашата агитация е сдала богу дух. Народът вижда, че сме въвлечени във войната и че парите ни текат през Брюксел не за възстановяване на нашия живот, а за поддържане на Украйна на система. Нормално е народът да е неудовлетворен. Ненормално е пропагандата да е толкоз слаба, че да не може да направи нищо против това. Но пропагандата не е всесилна. Тя е учредена на водената политика. Водена слаба политика по украинския въпрос – агитация с мижави резултати.

Нататък по нашите си тематики

Политологията –(Ден 48)

Продължаваме с страната. Занимаваме се толкоз с нея, тъй като тя е централната институция в политическата система. Въпреки, че може да я държиш страната, само че контролът върху нея да ти се е изплъзнал. Как става това? Ами, който управлява улиците, управлява политиката. А този, който управлява политиката, може да отмъкване контрола върху страната от този, който държи страната. За малко време, за повече време или пък дефинитивно.

Та страната работи върху избрана територия и реализира ползите на този, който я държи, стига хем да я държи, хем да може да я управлява. Как познаваме, че работи страната на дадена територия. Най-напред би трябвало да има обществена власт и тази власт да работи на съответната територия и върху всички лица на нея. За задачата има управнически уред и силови структури. Та значи, в случай че имаме мощна мафия в дадена област, там страната може и да не работи. Народът усеща това и споделя – страната я няма. И когато страната стартира да я няма на огромна част от страната, стартират проблеми.

Така, минаваме към издръжката на страната. Това значи съществуване на данъчна система и други принадлежности (като заеми) за материално застраховане на държавните действия: защита, обществени действия, стопански действия. При страната имаме териториална структури, като да вземем за пример разделяне на области както при нас. И в този момент доста забавно нещо. Важен детайл на страната е суверенитетът – т.е. господство на страната на територията и и самостоятелност в интернационалните връзки. Има ли Дания суверенитет? Или отново има нещо гнило там.

Друг главен детайл на страната е правото, което оформя законно държавната власт. Обаче като правото работи изборно, то и легитимността на страната се слага под въпрос. И най-после, нещо поради което всичко тича да управлява страната. Това е монополът върху легално приложение на мощ и физическо насилване – да вземем за пример опция за отнемане на жителите от независимост, че и от живот в някои страни.

Какво от това имаме при нас? Действа ли страната на цялата територия на страната? Без коментар. Достатъчна ли е издръжката на страната? Не, споделя голямата част от народа. Да, споделят тези, които желаят страната да е слаба и да не им пречи. Териториално разделяне има, суверенитетът обаче е непълен. Хайде тука да ме опровергаете – докажете ми, че страната ни има цялостен суверенитет.

Аз ще ви послушам, послушам и ще ви гътна изказванията с контрапример. Действа ли правото на всички места и за всички? Не. И тук образци колкото щеш. Но това подкопава легитимността на страната. Монополът върху легалното приложение на мощ и физическо принуждаване – това си го има.

Така, стига през днешния ден за това.

Следват мисли от софийския полумрак.

ВИТАНОВ, ПОПУЛАЦИОННА ДИНАМИКА И НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, 2005 ГОДИНА (ден 13)

...Цивилизацията сама по себе си могла да просъществува, единствено тъй като популацията в селата имало остатък на деца над потребността от работна мощ за селскостопански действия...

Цитирам, бе, изтъквам проклетника Витанов от горната брошура.

Та горната непотребна работна мощ отивала в градовете, където имало разделяне на труда и където пусна корени цивилизацията. Да, само че градовете били демографска черна дупка с ниска раждаемост, така, че цивилизацията се крепи на благоденствието на селата. Хващате и унищожавате селата и цивилизацията ви стартира да сдава багажа. Ами, не унищожавайте селата, развивайте селските региони. Само тогава ще може да се пъчите с достиженията на цивилизацията в градовете. Просто е.

Високата раждаемост и безработицата в селските региони поддържа цивилизацията в градовете, като непрестанно ги подхранва с човешки запаси. Което слага въпросът за салдото сред централната власт и локалното самоуправление. Но за това на следващия ден.

Желая здраве и триумфи. И дано вирусът и войната стоят надалеч от вас.


Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР