Проф. Николай Витанов даде кратка информация за пандемията и войната

...
Проф. Николай Витанов даде кратка информация за пандемията и войната
Коментари Харесай

Проф. Витанов пак с култов коментар на КОВИД и войната в Украйна

Проф. Николай Витанов даде къса информация за пандемията и войната за 03 юни 2022 година Математикът не подмина и тематиката за войната, като този път притиснат от времето по-сбито коментира и хода на военните дейности.

По думите му сюжет " Синьо лято " продължава да е налице у нас, а проект най-много е да го задържим цели 90 дни.  

В обзора си за военните дейности, Витанов подчертава, че украинците нямат към момента забележителен триумф, а водеща не престават да са съветските сили. 

Ето какво написа той в профила си в обществената мрежа:

" Днес имам много работа и по тази причина, доста в резюме и съвсем нищо за войната. В понеделник ще направя по-голям преглед. Оставям ви още веднъж за 3 дни в ръцете на моите пернати юрдеци и рецензентите ми от Ганковото кафене. Те, както постоянно, няма нито една свястна прогноза да създадат.

Пак да пиша: който счита, че тази информация, която давам, не е потребна или е подправена, да не я чете. Четете кой на кого посочил междинен пръст в Народното събрание и кой народен представител се сбил с различен. Това е пътят към щастието, а не това, което е написано по-долу.

Сега всъщност

Както постоянно, първо пандемията, след това войната.

Караме по технологията за оценка и прогнози, както всеки ден.

Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден

1. Сценарият " Синьо лято " е постоянен - ден 19. Този сюжет е - караме си умерено лято. Цел - да го държим постоянен 3 месеца (90 дни) с цел да няма проблеми през лятото.

2. Общата конюнктура - Модифицирания Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 65 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура.

Ковид-кризата е прегазена.

Да забележим с чисълца, каква е настоящата конюнктура.

3. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 0.92.

Под 1 е, значи обсегът на болестта продължава

да се свива. Сценарият " Синьо лято " е непреклонен.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар. За да има, би трябвало да има дифузно разпространие.

Да забележим няколко контролни чисълца за през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване

За страната - 0.06

София-град - 0.09

Пловдив - 0.06

Бургас - 0.05

Варна - 0.04

По южните граници

Благоевград - 0.05

Кърджали - 0.06

Смолян - 0.07

Хасково - 0.04

Ямбол - 0.07

Знаем си:

1. Критична стойност за запалване на дифузно разпространяване - 1.00

2. Над 1.00 - дифузно разпространяване

3. Под 1.00 - дифузната разпространяване стопира или напълно го няма.

Днес, както се очакваше - никакви проблеми. Индексите са надалеч под 1, няма дифузно разпространяване. За страната, показателят е 16 пъти под сериозната стойност. Планът за блокиране на разпространениено на модифицирания Омикрон посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи. Вече 65 дни.

Виждате какво е по морето. Варна - 25 пъти под сериозната стойност, Бургас - 20 пъти под сериозната стойност. Време за плаж. Непоклатимостта на сюжета " Синьо лято " подсигурява спокойна отмора на тези, които към този момент са на плажа.

За сведение - показателите в още няколко области

Шумен - 0.08

Търговище - 0.01

Велико Търново - 0.08

Видин - 0.03

Враца -0.10

Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден.

Както виждате, проблеми няма. Индексите са десетина, че и повече пъти под сериозната стойност. Обърнете внимание на Търговище. Там показателят е 100 пъти под сериозната стойност. 100 пъти! Това е летвата за идващите, които ще борят пандемиите в бъдещето. Борете ги по този начин, че показателите ви за дифузно разпространяване да са 100 пъти под сериозната стойност. Постигане ли е това? Постигано е.

3. Проверка за препълненост на лечебните заведения. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор.

Заетостта на леглата е десетки пъти под оптималния потенциал. И продължава да спада.

4. Проверка за цялостен локдаун. Какво беше това цялостен локдаун? Сценарий " Синьо лято " е постоянен. Никакъв локдаун не се чака. Държим по този начин и няма да има проблеми.

5. Проверка на смъртността. Знаете - задачата беше броят на дните, в които умрелите ще са едноцифрено число, да се усилва. Бройката на тези дни се усилва и ще продължава да се усилва. Но постепенно

6. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 65 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е спокойна. " Синьото лято " е устойчиво, здравната система

се оправя с проблемите, задачата - лятото да е умерено, от ден на ден се реализира.

Дифузното разпространяване е добре угасено.

Зловещият проект на злокобният професор за изтикване на действието на модифицирания Омикрон към по-топлите месеци и блокирането му със прекъсване на дифузното разпространяване сработи на 100%. Прогноза

- това ще продължи. Юни месец стартира умерено, както се и очакваше. Спокойствието се чака да продължи.

7. Днес - картата за риска.

Както виждате, всичко е зелено. Няма проблеми, не се и чакат. Тези, коитос са на морето - прелестно отмора.

Сценарий " Синьо лято " е постоянен. Ще си изкарате добре.

Сега за войната.

Който ще лее усеща, да лее усеща и да не чете това. Тук е място за невъзмутим разбор. Хитрите юрдеци не могат още да схванат на коя страна съм. Чете Бисмарк юрдечето, псува и не схваща. Какво е гледал Бисмарк - националния си интерес. Това виждам и аз. Затова не подсмърчам, а следя какво става и си върша изводите. Ако украинската войска направи свястна контраатака и превземе с пердах нещо, което има над 10 000 население, това ще бъде отразено и оценено тук.

Засега самодейността е при руснаците. Затова се проучват техните дейности.

Така. Сега по създание.

Съвсем в резюме. Особени промени няма. Основните борби до края на седмицата се чакат да са около Святогорск и Северодонецк. Руската атака в Донбас продължава. Опитите на украинците да я спрат към този момент се несполучливи.

Очаква се руснаците да овладеят Северодонецк без индустриалната зона. Украинците се готвят да отбраняват Лисичанск. И вярно - той е по-подходящ за защита а сред него и руснаците има логистично затруднение - река, която би трябвало да се форсира. Значи - чакаме бомбардировки над Лисичанск за подяване на украинската артилерия, с цел да могат съветските танкове да форсират реката.

Украинските контраофанзиви. Покрай Харков нищо няма да създадат. Вместо да се хабят, да вземат да укрепят още защитата му. Логистически Харков е в обсега на съветската войска след края на борбата за Краматорската дъга. Одеса не е. Там първо би трябвало да бъде високомерен Николаев. За което би трябвало 3 седмици логистична подготовка. За Харков логистиката на руснаците от север е подготвена и от юг ще е подготвена, в случай че съумеят да завладяват Славянск и Краматорск.

Повече - в понеделник.

3. Пропагандната война. Тук - без промени. Във воюващите страни обстановката е постоянна - народите са към момента добре хванати в клещите на пропагандата. Този сюжет не се чака да се промени до момента в който вървят боевете в Донбас. Промени ще има в случай че паднат Славянск и Краматорск.

Тоест в близкия месец не се чакат промени по пропагандните фронтове.

У нас - каквото си беше, това и си е постоянен е сюжет на провалена проукраинска агитация. Атракторът от ден на ден се набива в неподвижната точка на неефестивността - народът гледа какво става с преместването на бежанците и си прави заключения. Надписът с фекалии на стената на стаята в нелошия хотел напълно умъртви проукраинската агитация. Това се очакваше, най-малко тук. Затова давах препоръки и ето 21. Днес ви изтъквам ОНЯ ЧОВЕК. Някои се сетиха кой е, само че други не. Чакайте да ви подскажа. Ето още един откъс от него

Съвети от ОНЯ ЧОВЕК (цитати от ОНЯ ЧОВЕК, ден 21-ти, не е Бисмарк)

...Да бъдеш социалист значи да подчиниш аз-а си на социализма, който жертва индивида в интерес на множеството....

... Ще пристигна ден, когато всички неистини ще се срутен под личната си тежест и истината още веднъж ще победи...

Кратък коментар - познавай себе си, познавай и съперника и няма да загубиш и в 100 борби. Демонстрирах ви по какъв начин 3 седмици юрдеците и рецензентите от Ганковото кафене по този начин и не загряха, кого им изтъквам. Които сте се сетили, мълчете си и им гледайте сеира като мен. То стана анекдот - 3 седмици цитати и юрдеците крякат по какъв начин Витанов бил противен, а рецензентите пишат рецензии по какъв начин нищо не разбирал.

Не за това трябваше да крякате юрдеци, не за това трябваше да пишете рецензии юнаци от кафенето. За нищо не ставате. Демонстрирах пред всички тоталната дивотия на част от българския " интелектуален хайлайф ". Това е доста сериозен проблем. 3 седмици им цитираш...... (ОНА ЧОВЕК) ден след ден, а те ти крякат отсреща какъв си противен и нищо не разбираш и никой не се сеща да кряка, че изтъквам тъкмо ОНЯ ЧОВЕК. Невероятна дивотия.

Очакванията ми бяха, че ще бъда засечен незабавно, най-късно на втория ден. Не-е-е-е - 3 седмици плач за всичко друго, единствено не и за това. Хайде, разкряквайте се юрдеци. Кого ви цитирах преднамерено 3 седмици, а вие не се усетихте.

И най-после за през днешния ден - още един откъс

....

Правителството би трябвало да възпитава мнението и измежду безимотните съсловия на популацията, тези, които са най-многобройни и минимум образовани, че страната е освен институция на нуждата, само че и на благосъстоянието. Чрез разпознаваеми и директни преимущества те би трябвало да бъдат ориентирани към страната не като към организация, основана само за отбрана на по-добре разположените класове на обществото, само че и като към такава, която обслужва техните потребности и ползи

...

Кой е това? Пруският консерватор, мракобесникът Ото декор Бисмарк. От неговата гледна точка ви разясня и войната и процесите у нас.

Добре, стига за през днешния ден. Предстои да забележим какво ще има да става. Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля "

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР