Проф. Мариела Модева взе участие в 11-я Форум за промоция

...
Проф. Мариела Модева взе участие в 11-я Форум за промоция
Коментари Харесай

Зам.-министър Модева участва в 11 Форум за промоция на туризма в Полша

Проф. Мариела Модева взе присъединяване в 11-я Форум за промоция на туризма в град Радом, Полша, който се организира на 12 октомври 2022 година.

Тя взе участие в спор на тематика „ Лято, лято и след лятото – по какъв начин да удължим туристическия сезон “, който се води от господин Анджей Гут-Мостови, заместник-министър на спорта и туризма на Полша.

Министерството на туризма взе участие като „ златен “ сътрудник на събитието и присъстваше интензивно с рекламни клипове и материали.

Заместник-министърът поздрави уредниците и участниците на форума и съобщи, че Полша е стратегически значим сътрудник за България. От януари до август 2022 година сме записали растеж от 53% в туристопотока оттова в съпоставяне със същия интервал за 2021 година. По данни на ЕСТИ от януари до септември 2022 година е маркиран растеж от 40% на настаняванията на поляци в съпоставяне със същия интервал през 2021 година. Най- желан от полските туристи е морският туризъм.

Водещи дестинации за полски туристи в страната са община Несебър – над 115 хиляди полски туристи, община Варна – с над 50 хиляди, община Приморско – над 8500, Столична община – над 8 хиляди и други, за интервал, обхващащ съвсем напълно първите 9 месеца на годината.

Малко над 30% от полските туристи са на възраст сред 30-44 години, към 22% са младежи, към 20% са деца, близо 19% са на възраст сред 45-59 години, а към 9% са на възраст над 60 година по настоящи данни от ЕСТИ.

Най-предпочитани са местата за настаняване с 4 звезди, в които са отседнали над 60% от полските туристи. По думите на проф. Модева макар външни фактори като COVID-19 и войната в Украйна, България остава забавна и търсена дестинация за поляците.

„ Удължаването на туристическия сезон е извънредно значимо за страната ни. Това е единственият метод да задържим квалифицираните фрагменти в туризма “, съобщи заместник-министър Модева. Тя акцентира, че една от главните цели на Министерството на туризма е основаването на целогодишен смесен туристически артикул, с който да се гордеем и да привличаме доста нови български и задгранични туристи. В тази връзка следва доста работа в областта на таргетирания маркетинг и реклама. „ Целта ни е да сътворяваме точни и ясни известия, които да се популяризират по най-подходящите информационни канали за реализиране на оптимален резултат и на полския пазар. Предстои ни да създадем нов имидж на дестинация България, да поработим върху нови ефикасни тласъци и помощи за бранша “, съобщи проф. Модева по време на 11-я Форум за промоция на туризма в Радом.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР