Проф. Димитров, ректор на УНСС: Kaufland Business Academy ще даде

...
Проф. Димитров, ректор на УНСС: Kaufland Business Academy ще даде
Коментари Харесай

Бизнес академията на Kaufland в УНСС официално стартира

Проф. Димитров, ректор на УНСС: „ Kaufland Business Academy ще даде огромни благоприятни условия за нашите студенти “ " Като обществено виновна компания и един от най-големите работодатели в страната, осъзнаваме смисъла на това да се влага в младежите ", подчерта Иван Чернев, изпълнителен шеф на Kaufland България
Kaufland България и Университетът за национално и международна стопанство (УНСС) дадоха старт на първата ритейл бизнес академия у нас – Kaufland Business Academy. В рамките на близо три месеца тя ще образова 34 студенти, които ще придобият на практика насочени познания и умения. Ключова роля в нея опцията за непосредствено взаимоотношение с основни потвърдени експерти в разграничи области от ритейл бранша у нас.

Стартът на първата по рода си на практика насочена бизнес академия за студенти бе даден от Иван Чернев, изпълнителен шеф на Kaufland България и от проф. доктор Димитър Димитров, ректор на УНСС.
-->
„ Радвам се, че през днешния ден даваме началото на Kaufland Business Academy. Като обществено виновна компания и един от най-големите работодатели в страната, осъзнаваме смисъла на това да се влага в младежите и да се подкрепя тяхното кариерно насочване и развиване още от университетската пейка. Вярвам, че Kaufland Business Academy е следващият образец за сполучливото ни съдействие с УНСС, с което ще надградим академичното обучение на студентите с образци от практиката. Екипът на Kaufland са е постарал да провежда програмата по този начин, че да е по едно и също време потребна и забавна за курсистите. Сигурен съм, че ще им разкрият неща от кухнята на бизнеса, които ще им дадат огромна преднина в кариерното им развиване в следствие ”, акцентира Иван Чернев, изпълнителен шеф на Kaufland България.

„ Тази неповторима бизнес академия е в следствие от съдействие сред най-големия бизнес университет и най-голямата комерсиална верига в България. Тя ще даде огромни благоприятни условия за нашите студенти, които ще се допрян до практиката, ще научат доста от експертите в Kaufland. Нашите старания да подпомогнем студентите в тяхното професионално развиване е първостепенна задача, по тази причина изградихме обичаи на съдействие с бизнеса, с цел да създадем опция за развиване на нашите студенти, за сполучлива професионална кариера “, сподели Димитър Димитров, ректор на УНСС.

Обучението на студентите, което е под формата на особено създадени от Kaufland България бизнес модули, ще стартира на 9 март и ще продължи до 27 април. Съдържанието му е разпределено в 6 тематични секции с общо 15 презентации по настоящи за пазара тематики, в това число създаване на еднаквост и бранд, позициониране на супербранд, нововъведения и вложения, обмисляне на триумфа и създаване на мощен екип. Участниците ще имат опцията да се срещнат с разнообразни експерти от ритейл бизнеса, както и да приложат усвоените познания, като разработят решения на действителни бизнес проблеми и проведат следващ стаж в определен от тях отдел в Централния офис на Kaufland България. Най-любознателните ще могат да се включат и в спомагателни soft skills образования. Всички студенти на Академията, които са посетили най-малко 80% от наложителните 15 лекции, взели участие са в бизнес въпросите и са провели сполучливо стажа си, ще получат и стипендия в размер на 1800 лева

Официален привет към студентите насочиха също по този начин Милена Караилиева, шеф Човешки запаси в Kaufland България, проф. Цветана Стоянова, заместник-ректор по институционално и бизнес съдействие и студентски политики (УНСС) и Атанас Димитров, шеф Междууниверситетски център за развиване на кариерата (УНСС). В изявленията си всички бяха единомислещи за голямото значение на партньорството сред институциите, както и ролята му за бъдещото кариерно осъществяване на възпитаниците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР