Проф. д-р Георги Вълчев е новият, 57-и ректор на Софийския

...
Проф. д-р Георги Вълчев е новият, 57-и ректор на Софийския
Коментари Харесай

Проф. Георги Вълчев е новият ректор на Софийския университет

Проф. доктор Георги Вълчев е новият, 57-и ректор на Софийския университет (СУ) " Св. Климент Охридски ", който беше определен на балотаж с акад. проф. Николай Витанов от Общото заседание на СУ.

За проф. Вълчев са дали своят вот 198 от делегатите на Общото заседание, а за акад. Витанов - 152-ма.

През 1988 година Георги Вълчев приключва Софийския университет " Св. Климент Охридски ", магистър е по история, с втора компетентност " Философия ". През 1998 година получава просветителната и научна степен " лекар " в Софийския университет, в Центъра по културознание.

От декември 2015 година е заместник-ректор на Софийския университет по образователната активност - докторанти и продължаващо образование.

Бил е заместник-декан е на Философския факултет по образователната активност (2011-2015 г.). Ръководител е на Катедра " История и доктрина на културата " (2011-2019 г.). Научен секретар е на Катедрата " История и доктрина на културата " (2003-2011 г.). Ръководител е на магистърската стратегия " Мениджмънт и социализация на културното завещание ". Член е на Факултетния съвет на Философския факултет от 2011 година и на Академичния съвет на Софийския университет от 2019 година

Общото заседание на Софийския университет стартира своето съвещание тази заран, като през целия ден се избираха групови органи на ръководство и надзор на Алма матер, както и еднолични, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР