Проф. д-р Ердал Карагьоз, светило в лечението със стволови клетки

...
Проф. д-р Ердал Карагьоз, светило в лечението със стволови клетки
Коментари Харесай

Иновативни методи за лечение със стволови клетки сега достъпни и за българските пациенти

Проф. доктор Ердал Карагьоз, величие в лекуването със стволови кафези от болница “Лив ” в Истанбул, ще гостува във Варна за безвъзмездни прегледи на пациенти. Някои от най-популярните приложения на новаторското лекуване са за отнасяне на дегенеративни заболявания на нервната система, епилепсия, аутизъм, множествена склероза и автоимунни болести.

Какво съставляват стволовите кафези?

Стволовите кафези са първичните, родоначални кафези, наричани “суровия материал ” на тялото. Отличават се със способността си при подобаващи условия непрестанно да се разделят, самовъзстановяват и още, да се трансформират в най-различни други типове кафези със профилирани функционалности. Имат определяща роля за цялостното здраве на организма и са извънредно скъпи за лекуване и обновяване на тъкани, органи и системи.

Това прави потреблението на стволови кафези за общоприети лечения, клинични изследвания и пробни лекувания, една от най-иновативните и перспективни областите в актуалната медицина.

Какво е приложението на стволовите кафези в медицината?

Лечението със стволови кафези може да реализира резултати, които не са вероятни с други принадлежности на обичайна медицина. Приложението на новаторските лечения е разнообразно.

Най-характерните болести, които се поддават на клетъчно лекуване са дегенеративни заболявания на нервната система, като амиотрофична латерална склероза (ALS), церебрална парализа, пострадване на гръбначния мозък, епилепсия, аутизъм, множествена склероза, автоимунни болести и такива, при които има загуба на функционалността на клетките. В „ Лив Хоспитал “ в Истанбул, където се намира първият в света Център за регенеративна медицина и стволови кафези, след извършени курсове на лекуване се регистрира забележителен прогрес при деца с церебрална парализа и мускулна недъгавост, като при част от тях се предотвратява напредването на болестта, а при други е налице доста усъвършенстване в положението.

Диабетът и диабетното ходило са също две необятно публикувани заболявания, за преодоляването на които се употребяват стволови кафези. От диабетно ходило страдат почти 25% от болните от диабет, а 8% от тях са застрашени от ампутация. За такива пациенти регенеративната клетъчна терапия се употребява за възобновяване кръвоснабдяването на крайниците по допустимо най-щадящ метод.

Списъкът продължава с болест на ХОББ, болест на Крон, периферни артериални болести , като заболяването на Бюргер. При нея посредством трансплантация на стволови кафези се реализира позитивен резултат върху качеството на живот на пациентите.

”Не съществува технология или лекарство, което да размени разрушените кафези. Следователно единственият метод те да бъдат възобновени, е посредством терапия със стволови кафези. ”, споделя проф. доктор Ердал Карагьоз.

Естетичната медицина е още едно нашумяло и налично направление в обсега на терапиите със стволови кафези. Те дават естествени резултати за подмладяване на избрани зони от тялото и унищожаване на появилите се признаци на стареене. Ефективно се употребяват и за изтриване на белези, регенериране на кожата след изгаряния и други пострадвания. През последните години стволовите кафези намират място и като неизменима част от реконструктивните техники за възобновяване тъканите на гърдата при пациенти с рак на млечната жлеза, подложени на мастектомия.

Клетъчните лечения с естетично предопределение най-общо минават в три поредни стадия. Започват с добиване на лична мастна тъкан от пациента посредством биопсия или липосукция. Следва обособяване на кафези от добития материал и тяхното култивиране. Накрая клетките се инжектират назад в третираната зона, която следва да се подмлади.

Терапията със стволови кафези има два съществени метода на приложение. При първия, клетките се извличат от самия пациент и след специфична обработка се връщат назад в тялото му (автоложно лечение). При втория способ на приложение, стволовите кафези се изолират от авансово определен подобаващ донор (алогенно лечение). И в двата метода наложително се организират проучвания за регенеративните характерности и е потвърдено, че те оказват удобно въздействие върху възстановителните процеси на повредените тъкани и органи.

За страдание, доста дребна част от гореспоменатите заболявания подлежат на лекуване в България. Затова се постанова търсене на експерти от чужбина, които работят съответно в областта на регенеративната медицина и терапиите със стволови кафези.

Кой е проф. доктор Ердал Карагьоз?

Проф. доктор Ердал Карагьоз е интернационално приет експерт по трансплантация и лекуване със стволови кафези и пионер в региона. Носител е на голям брой национални и интернационалните награди за приноса си в региона на регенеративната медицина. Той е създател и началник на „ Изследователския център за стволови кафези и генна терапия “ към Университета „ Коджаели “ в Турция. Благодарение на него, първият в света „ Център за регенеративна медицина и стволови кафези ” отворя порти в болница „ Лив “ в Турция.

Заедно със своя екип, проф. доктор Карагьоз се концентрира върху клинични изследвания за лекуване на нелечими заболявания като невромускулни дегенеративни болести, някои от които са: мускулна дистрофия на Дюшен, церебрална парализа, хипоксична енцефалопатия, пострадване на гръбначния мозък и други

По покана на център за здравно ходатайство проф. доктор Ердал Карагьоз ще гостува във Варна. На 07 октомври 2022г. светилото в лекуването със стволови кафези ще съветва гратис пациенти, страдащи от болести подобаващи за отнасяне с клетъчна терапия. Целта на събитието е пациенти от Варна и цяла България да получат достъп до най-иновативните способи в медицината и да имат късмет за лекуване на болести, при които общоприетите медицински подходи не могат да дадат такива резултати.

Събитията са подобаващи за възрастни и деца, страдащи от невромускулни дегенеративни болести, мускулна дистрофия на Дюшен, церебрална парализа, хипоксична енцефалопатия, пострадване на гръбначния мозък, епилепсия, аутизъм, множествена склероза; автоимунни болести и заболявания, при които става въпрос за загуба на функционалността на клетките, заболели от диабет и диабетно ходило, болест на ХОББ, болест на Крон и други

Местата за събитието са лимитирани. Желаещите да се запишат за безвъзмездна консултация с проф. доктор Ердал Карагьоз, е належащо авансово да запазят своето място на телефон +359 897 824 041.

За повече информация, вижте събитието във Фейсбук “Безплатна консултация с Проф. доктор Ердал Карагьоз ” :

Бренер Груп е център за медицински съвещания, диагностика и лекуване на разнообразни болести и естетични процедури във водещи здравни заведения в Турция.

Бренер Груп спомага на пациенти от България да доближат до най-подходящите клиники за тяхното положение, както и реализира връзката сред световноизвестни експерти и болните. Бренер Груп се грижи за подготовката на документите, престоя, връзката в болничното заведение - както по време на, по този начин и след осъществяване на лекуването.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР