Проф. Боян Добрев: Културата е системният софтуер на едно обществоКултурата

...
Проф. Боян Добрев: Културата е системният софтуер на едно обществоКултурата
Коментари Харесай

Проф. Боян Добрев: Културата е системният софтуер на едно общество

Проф. Боян Добрев: Културата е систематичният програмен продукт на едно общество
Културата е систематичният програмен продукт на едно общество. Това сподели за БГНЕС проф. Боян Добрев, който довечера, в изложба „ Академия ” на Националната художествена академия (НХА) показа свои произведения от последните 32 години.

„ Тази галерия е един кръговрат на положения, в които диря себе си, само че остават едни отпечатъци. Тези инкарнации са моята галерия през днешния ден ”, сподели преподавателят в НХА.

До 25-ти януари посетителите могат да проследят метаморфозите, през които е минал създателя на първата холограма като изобразително изкуство в България - от класическата стенна живопис до цифровите планове и заменянето на четката с мишката на компютъра.

„ На своите студенти споделям да мислят с облици и да споделят значими неща. Първата задача е да кажат нещо значимо и значимо, а по-късно да се хващат за детайлите ”, изясни професорът и добави, че най-трудното нещо в изкуството е да го заредиш със смисъл.

Заместник-кметът по просвета и обучение в Столичната община доцент Тодор Чобанов, който насочи приветствено слово пред събралото се голям брой в галерията сподели, че сцена за изкуството на проф. Боян Добрев е нашият град.

„ Неговото творчество постоянно придобива мащабите на монументалността. Той завладява стремглаво с неговия дух и порив обществените пространства. Неговата сцена е самия наш град, и доста други места в страната. Действително се намираме измежду работи, които към този момент са осъществени като да вземем за пример превъзходната апаратура на Централна гара, работи, които предстоят да се осъществят като мозайката „ Зеленото сърце на София ”, която се надявам още през лятото да я забележим на бул. „ Витоша ” ”, сподели Чобанов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР