Проф. Александър Чирков вече не е между живите, но съветите

...
Проф. Александър Чирков вече не е между живите, но съветите
Коментари Харесай

Проф. Чирков с безценен съвет: Таратор и невен пазят сърцето в жегите

Проф. Александър Чирков към този момент не е сред живите, само че препоръките на именития кардиохирург, избавил хиляди хора, са се трансформирали в „ закони “ за здравето. Малко преди да си отиде от този свят, доайенът на българската медицина даде скъпи директиви по какъв начин да предпазваме сърцето си през лятото.

Жегите са истински камшик за хората, изключително за тези, които страдат от високо кръвно налягане и сърдечни проблеми.

Проф. Чирков призоваваше да не подценяваме слънчевите лъчи, да пазим прецизно здравето си през летния интервал и да не излизаме ненужно в най-горещите часове, написа Ретро. За да действа вярно сърдечната система, той предлагаше да се одобряват главно по най-малко три литра вода на ден.

Стоенето на сянка и в хладно помещение, както и яденето на таратор с малко сол всеки ден, най-малко по два пъти в менюто, са златни правила, с цел да държим инфаркта далеко. Има обаче и още една рецепта за обикновено кръвно, която той предлагаше горещо. Става дума за запарка от билката календула, позната измежду народа като невен. Малцина знаят, че целебното растение в действителност е най-мощният чистач на кръвта и спомага за усъвършенстване работата на сърцето и сърдечния мускул.

Невенът има потвърдени качества при усъвършенстване на вътрешните органи и особено на сърцето. Особено потребен е приемът му през лятото, когато организмът е мощно отпаднал и страда от непостижимите климатични промени. Рецептата на проф. Чирков с невен е извънредно лесна. Вземат се две огромни лъжици изсъхнал цвят от билката и се заливат с една чаша вряща вода (добре е тя да бъде минерална). После сместа се оставя да се запари хубаво. Когато се охлади, би трябвало да я прецедите през тензух, цедилка или марля, а самата течност да оставите да заври на муден огън за броени минути.

Пие се като леден чай през целия ден. Отварата се приема по време на летните жеги, само че може да продължите и през есента. Важно е да се означи, че Чирков твърдеше, че невенът е най-хубавият съдружник в борбата с хроничните заболявания, каквито са множеството болести на сърцето, и е същинско естествено знамение за лекуване на хипертония.

Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да започнете нова диета или да употребявате каквито и да е средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР