Проектозаконите предвиждат държавата да може да налага специални икономически мерки

...
Проектозаконите предвиждат държавата да може да налага специални икономически мерки
Коментари Харесай

Путин със суров закон. Работниците без почивка

Проектозаконите плануват страната да може да постанова " специфични стопански ограничения " по време на военните интервенции

Два нови закона в Русия постановат специфични стопански ограничения, свързани с войната в Украйна.

Руските депутати одобриха през днешния ден на първо четене два проектозакона, позволяващи на държавното управление да задължава предприятията да доставят артикули на армията, а служащите им да създават спомагателни часове, с цел да се поддържа съветската инвазия в Украйна, съобщи Ройтерс.

Един от проектозаконите планува страната да може да постанова " специфични стопански ограничения " по време на военните интервенции, задължаващи предприятията да дават артикули и услуги на армията при поискване от съветското държавно управление.Обяснителна записка към проектозакона показва, че армията се нуждае от нови материали и корекция на оръжия, с цел да продължи акцията си в Украйна, съобщи бТВ.

Вторият проектозакон ще промени Кодекса на труда, с цел да се даде право на държавното управление да регламентира работното време, което може да значи, че Москва ще има опция да задължава служащите в предприятията, доставящи артикули за армията, да работят нощем, през уикендите и празничните дни, без годишен отпуск.

Двата плана би трябвало да преминат през второ и трето четене, да бъдат прегледани в горната камара на Народното събрание и обнародвани от президента Владимир Путин, с цел да имат силата на закон.

Вицепремиерът Юрий Борисов съобщи пред Държавната дума (долната камара на съветския парламент), че тези начинания са стимулирани от нуждата да се поддържа армията, в миг когато съветската стопанска система понася " грамаден напън " от страна на Запада, над четири месеца след началото на така наречен " специфична военна интервенция " в Украйна.

" Товарът, тегнещ над отбранителната индустрия доста е повишен. За да се подсигурява доставката на оръжие и боеприпаси е належащо да се усъвършенства работата на военно-промишления комплекс ", уточни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР