Проектокабинетът Габровски влиза за гласуване в пленарната зала. Това ще

...
Проектокабинетът Габровски влиза за гласуване в пленарната зала. Това ще
Коментари Харесай

Избират кабинета „Габровски“ /на живо/

Проектокабинетът „ Габровски ” влиза за гласоподаване в пленарната зала. Това ще бъде първа точка от дневния ред на депутатите. Досега четири партии изрично отхвърлиха да поддържат държавно управление с мандата на ГЕРБ-СДС. Това са „ Продължаваме Промяната ”, Българска социалистическа партия, „ Демократична България ” и „ Възраждане ”.

ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и БВ събират общо 115 гласа при нужни 121, в случай че всички 240 народни представители се записват в зала.

Кандидатът за министър-председател с мандата на ГЕРБ – проф. Николай Габровски, чака проектокабинетът да получи поддръжка. Това съобщи той на влизане в Народно събрание, където през днешния ден ще бъде гласувано предлагането му за кабинет.

“Очаквам кабинетът да бъде подсилен, тъй като идеите, зад които заставаме, са общонационални, те са в полза на безусловно всички. Знам, че е доста сложна политическата обстановка, само че аз се надявам разговорът, разсъдъкът, подадената ръка да вземат превес ”, сподели Габровски.

Ако първият опит за сформиране на постоянен кабинет не успее, президентът би трябвало да връчи втория мандат на идната по величина парламентарна група – „ Продължаваме Промяната ”.

На влизане в постройката на Народното събрание Деница Сачева от ГЕРБ сподели, че се надява виновните и рационални депутати да гласоподават за държавното управление на проф. Николай Габровски.

Андрей Гюров от „ Продължаваме Промяната ” съобщи, че парламентарната група на партията ще гласоподава единно срещу предложение от ГЕРБ-СДС кабинет.

Според Рамадан Аталай от Движение за права и свободи обществото чака един постоянен кабинет. „ Ние по всяка възможност ще подкрепим кабинета на Габровски с доста огромни взаимни отстъпки “, посочи депутатът.

Докато депутатите гласоподават, от Гражданско съдружие БОЕЦ провеждат митинг пред постройката на Народното събрание. Оттам считат, че огромна част от номинираните за министри били компрометирани политически лица.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР