Проектокабинетът Габровски“ е с претенция да бъде захарната глазура на

...
Проектокабинетът Габровски“ е с претенция да бъде захарната глазура на
Коментари Харесай

Веселинов: Проектокабинетът „Габровски“ е с претенция да бъде захарната глазура на разлагащата се политическа система

Проектокабинетът „ Габровски “ е с рекламация да бъде захарната глазура на разлагащата се политическа система у нас. Похвално е, че са събрани хора от Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Политическа партия, Демократична България и (не толкова) от Движение за права и свободи в „ един тим “ да борят рецесиите пред страната. Ролята на тази глазура обаче е единствено да прикрие, че блатът на тортата, основите на системата, са подготвени да се разтекат във всички направления. Идеята е да я стегне за малко, до момента в който се сервира на публиката. А след това? „ Разровиш ли го ще мирише и ще горчи като отрова… “. Това написа във фейсбук съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов.

Той счита, че несъмнено няма да се стигне до консумация най-малко на първия мандат, само че ще ни предложат и друга такава глазура с третия. Я мине и той, я не. Всеки си има свои цели.

Имат си и обща цел обаче: ГЕРБ се пробва да потвърди, че е партията, която може да избяга от партийното мислене. След като и за чистачки в държавната администрация назначаваха единствено свои хора, в този момент за най-политическите лица – министрите се „ презентират ” „ необвързани ” или поливалентни. Защо, пита Веселинов.

Ето и целия му коментар:

Ами тъй като държанието на болшинството до момента управлявали ни докара до това партиите да са най-мразените субекти. Сега освен ГЕРБ, само че и останалите „ вождове на партийни племена ” желаят да са като гущера, който си къса опашката, с цел да оцелее. Хем да не трансформират нещо кардинално, хем да не нервират хората, хем да употребяват власт зад кулисите.

Да, само че такова държавно управление отново е издигнато от някого, определено с болшинство в Народно събрание, организира политики с помощта на това болшинство. Само дето не се е явявало на избори, не е представяло концепциите си и не е плод на обществени договаряния. И всичко това, тъй като партиите в Народното събрание са натрапеният медиатор сред националната воля и ръководството – изпълнителната власт, която сякаш би трябвало да е самостоятелна.

Е, не е! Плод е на пазарлък и взаимни отстъпки е! Публични или не.

И се стига до парадокса 60-70% от българите да са срещу избрани политики, а парламентарните партии до една да припяват противоположното и да вършат сходни комплицирани структури, с цел да ги осъществят.

Иначе почит за професора Габровски и искащите да се запишат в проектокабинета му. Сигурно доста от тях са водени от чисти планове. Сигурно схващат, че вероятността да бъдат просто използвани е огромна.

За да се отпуши системата обаче, народът би трябвало директно да избира кой ще го ръководи. В два тура. Та да реши самичък коя е по-малката несгода. Тогава ще имаме мажоритарно определено ръководство, ясно водачество, ясни цели и цели, подкрепени от болшинството гласуващи.

Та – напред към промяна на системата с Велико национално заседание и смяна на Конституцията за президентска република!

Всичко друго е бутафория и машинация.
https://www.facebook.com/VeselinovIskren/posts/pfbid02PyD4oPKamDVP5NCoHn9XnC2s2MZFRYmWR77uj4WiQtmfw2YTHe9FMwKvh2KK42K2l
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР