Проектите са подбрани съобразно географските и секторни направления на Средносрочната

...
Проектите са подбрани съобразно географските и секторни направления на Средносрочната
Коментари Харесай

България ще финансира хуманитарни и образователни проекти в държави на три континента

Проектите са подбрани съгласно географските и секторни посоки на Средносрочната стратегия за помощ за развиване и филантропична помощ на Република България за интервала 2020 - 2024 година, с приоритет върху планове от Западните Балкани и Източното партньорство.

От помощта, предопределена за страните от Западните Балкани (BGN 2 215 820), Република Северна Македония ще получи финансиране за създаване на универсално здравно покритие и достъп до качествени здравни услуги. Друга част от разпределените ѝ средства ще бъде ориентирана към реализирането на демократични промени и към стратегии за отбрана и гарантиране на човешките права, с акцент върху дамите, децата и хората с увреждания.

Подкрепата за Сърбия и Албания е предопределена за сферите на социално-икономическото развиване, приобщаващото и качествено обучение и качествените здравните услуги. Предвидени са средства за възстановяване на изискванията в детските градини и учебните заведения в Босна и Херцеговина и Косово, както и за поддръжка на здравният бранш в Черна гора.

В Молдова, Армения, Грузия...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР