Проектите от пленера Арт зона Хасково ще бъдат представени днес

...
Проектите от пленера Арт зона Хасково ще бъдат представени днес
Коментари Харесай

Архитекти представят проекти за Арт зона в пешеходния център...

Проектите от пленера Арт зона Хасково ще бъдат показани през днешния ден от 13 ч. в зала Хасково. Пленерът, провеждат от Камарата на архитектите в България- Регионална гилдия Хасково, Съюзът на архитектите в България- Дружество Хасково и Община Хасково, е първият по рода си и има за цел да показа  най-добрите архитектурни хрумвания и пространствени визии за осъществяване на Арт зона в пешеходния център на града с акцент върху  иновациите в дизайна и устойчивата архитектура. Те целят да подкрепят взаимоотношението сред архитектурната общественост и Община Хасково за осъществяване на стратегическите общински проекти и стратегии за стабилно градско развиване.

На 8 октомври 2022 година от 13,00 часа ще се организира Тържествена гала за оповестяване на спечелилите в пленера и връчване на премиите в зала „ Хасково “. След 8 октомври 2022 година ще бъде открита галерия с всички постъпили планове

На 11 октомври 2022 година има показване на Пленера на сесията на архитектурния конгрес Share Sofia 2022

В ПЛЕНЕР АРТ ЗОНА ХАСКОВО вземат участие архитекти, ландшафтни архитекти и урбанисти, притежаващи проектантска дееспособност за 2022г., в екип с художници, скулптори, дизайнери, артисти и др. 

Обект на пленера е Покритият хартиен базар, построен с утвърден план през 2004 година Представлява затрупан търговски откъс с железна структура с покритие от поликарбонат на повърхност 356 м2 с щандове. Предоставена е цялостна креативна независимост на участниците в пространственото оформление на мястото на съществуващия Покрит хартиен базар и превръщането му в Арт зона. 

Основната цел на плана е да се показа истинска и работеща концепция за пространствената зона, която да  допринесе за обогатяване с визия и наличие централната пешеходна градска зона;

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР