Проектите на 1285 средни предприятия с обща одобрена сума 178

...
Проектите на 1285 средни предприятия с обща одобрена сума 178
Коментари Харесай

178,5 млн. лв. получават 1285 средни фирми заради коронавируса, 418 са в резервния списък

Проектите на 1285 междинни предприятия с обща утвърдена сума 178 532 856 лв. сполучливо са минали оценка. Резервните оферти са 418 броя с размер на утвърдената помощ 55 112 794 лв., оповестяват от “ (ОПИК).
Управляващият орган на програмата към този момент стартира да изпраща предложения до утвърдените претенденти по процедурата „ Подкрепа за междинни предприятия за превъзмогване на икономическите последици от пандемията “. Изпратени са към този момент близо хиляда уведомления.
Предприети са и нужните дейности за обезпечаване на спомагателни средства за финансиране на фирмите от аварийните описи, като са обезпечени средства за всички, които дават отговор на условията, прецизират от ОПИК.
 Англия с изключителна помощ от 4,6 милиарда паунда за засегнатите от новия локдаун компании Англия с изключителна помощ от 4,6 милиарда паунда за засегнатите от новия локдаун компании
Британските управляващи показаха нов пакет за 4,6 милиарда паунда в поддръжка на бизнеса, който се мъчи да се оправи с отрицателните последствия...
Според уведомлението те имат 30-дневен период да показват нужните документи и доказателства, че дават отговор на условията за бенефициент.
Работна група по другата процедура - за  „ Подкрепа на микро и дребни предприятия за превъзмогване на икономическите последици от пандемията COVID-19 “, по която към този момент са изплатени близо 173 млн.лв. на над 21 хиляди компании,  е преразгледала всички отхвърлени оферти.
На преоценка подлежат общо 3 354 плана. От 4-ти януари Управляващият орган стартира да изпраща уведомления за открити нередовности до претендентите. Срокът за показване на изисканите от оценителната комисия документи е една седмица, считано от деня, идващ изпращането на уведомлението.
С утвърдените претенденти ще бъдат подписани административни контракти за даване на безплатна финансова помощ, като Управляващият орган на ОПИК се ангажира да извърши заплащането й в най-кратки периоди, заявяват от програмата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР